USA. Vita husets pressekreterare Sean Spicer avgår i protest mot att Donald Trump utsett en ny kommunikationsdirektör.

Vita husets pressekreterare Sean Spicer meddelar att han kommer att avgå efter den sista augusti. Anledningen ska vara att president Donald Trump utsett Anthony Scaramucci till ny kommunikationsdirektör, något som Spicer anser var ”ett stort misstag”.

Efter ett ha gjort ett antal uppmärksammade uttalanden som inte föll amerikansk-judisk media i smaken började Spicer sedermera att endast genomföra presskonferenser som släpptes i efterhand. Den sista tiden har dessutom hans jobb främst skötts av hans ställföreträdare Sarah Huckabee Sanders.

Den nye kommunikationsdirektören tillika italienskättade Scaramucci har en bakgrund inom finansvärlden, där han bland annat har arbetat för den judiska storbanken Goldman Sachs. I början av republikanernas primärval stöttade han först de globalistiska kandidaterna Scott Walker och Jeb Bush innan han i maj 2016 klev på Trump-tåget.

Scaramucci blev dessutom tidigare i sommar anklagad av det judiska TV-bolaget CNN för att ha kopplingar till en rysk investeringsfond. Nyheten drogs dock tillbaka på grund av bristande faktaunderlag och de tre journalisterna som kokade ihop historien tvingades avgå.

Rysslandshetsen
Just otillbörliga kopplingar till den ryska regeringen är det som främst präglat Donald Trumps presidentskap. Bland annat ska Ryssland på Trumps begäran ha ”hackat” den Demokratiska Nationella Kommitténs (DNC) server. ”Bevisen” för att ryska hackare på uppdrag av Vladimir Putin ska ha hackat servern och kommit åt känslig information om Trumps fiender består av att nätsäkerhetsföretaget CrowdStrike – som anlitades av det demokratiska partiet – hävdar detta. FBI själva har inte tillåtits undersöka servern. Den bristfälliga och förmodligen partiska undersökningen har föranlett presidenten själv att offentligt uttrycka tvivel över dess äkthet.

Nordfront har dessutom tidigare rapporterat om att högt uppsatta människor på Trump-fientliga CNN i vad de tror är privata samtal erkänner att det inte finns några bevis för den rysk-Trumpska konspirationen. Att de fortsätter att hetsa mot Trump och Ryssland ska enbart bero på höga tittarsiffror samt att deras judiske chef Jeff Zucker beordrat dem att fortsätta med narrativet.

Källor:
Sean Spicer resigns as White House press secretary
Anthony Scaramuccis Wikipedia


  • Publicerad:
    2017-07-21 21:13