Måndagen den 19:e juni – en solig och vacker men dock blåsig dag – arrangerade två sympatisörer från Näste 6 ett första möte med en halv dags aktivism i Umeå.

Dagen började lite dåligt då en sympatisör blev jagad och attackerad av två fåglar, men med gott humör och 10 minuter av gapskratt gick dagen vidare.

Ett par avrivna klistermärken uppmärksammades där någon analfabet skrivit ”Sluta sätta upp nazist klistermärken” och ”Riv ner hasist propaganda!”, men de fick tillbaka trefalt med nya klistermärken.

Det var mycket rörelse runt om gångstråken, som till slut resulterade i att man blev förföljda av en arg man i en vit arbetsbil med orangefärgat ljussystem på taket, som stannat av vid varje klistermärke de sista 500 meterna. Föraren var en väldigt aggressiv man i 30-års åldern med gultonade arbetsglasögon som prydde hans fula nuna. Han anklagade aktivisterna för nerskräpning och fotade en av sympatisörerna.

I slutänden så blev dagen väldigt lyckad och efter en cirka 3 mil lång promenad som bestod av borttagning av vänstervridna klistermärken och affischer så pryder nu 300 nya klistermärken staden.


  • Publicerad:
    2017-06-21 10:30