Klas Lund redogjorde på våra aktivistdagar våren 2012 att Nordiska motståndsrörelsens främsta uppgift i kampens nuvarande fas är att verka som en propagandaorganisation. Vi måste ihärdigt sprida vårt budskap till så stora delar av folket som möjligt och dessutom med så hög frekvens det bara går. Dels för att kunna rekrytera fler rakryggade män och kvinnor till vår organisation, men också för att få det Nordiska folket mer positivt inställda till Motståndsrörelsen och nationalsocialismen överlag.

Under mars månad har vi verkligen visat vad vi är kapabla till i propagandaväg. Vi har nämligen hållit en mycket god aktivitetsnivå i stora delar av Sverige, Norge och Finland genom flygbladsutdelningar, affischeringar och klistermärkesuppsättningar. Vi har också offentligt tagit plats på gatan för att möta folket och sprida vårt budskap vid flertalet tillfällen. Svenska motståndsrörelsen har varit i Bollnäs, Gävle, Sollefteå, Stockholm, Norrköping och i Höör två gånger. På samtliga ställen utom i Gävle har aktiviteterna gått lugnt och fint tillväga med blandad respons, men mestadels positiv.
offentligamars

I Gävle gick det dock som sagt inte så lugnt som önskat, utan där valde en grupp anti-vita individer att söka bråk med Motståndsrörelsens aktivister som alltid utnyttjar sin rätt till självförsvar. Fullt slagsmål bröt ut och det angripande packet fick så småningom lämna platsen med svansen mellan benen. Polis anlände till platsen och även mot dessa antagonister fick aktivisterna ta strid då dessa gav sig på att kidnappa nästeschef Pär Sjögren, misstänkt för grov misshandel. Efter att polisen sprejat tårgas och vilt viftat med sina batonger greps Sjögren. Han försattes några dagar senare på fri fot vid god vigör, men med misstanken om brott kvarstående.

Aktionen ledde till en hel del uppmärksamhet, bland annat en av de mest lögnaktiga och vinklade artiklarna på länge i Gefle Dagblad. Bilden som målades upp där var att det var helt oskyldiga förbipasserande som närmast oprovocerat blivit anfallna av Motståndsrörelsen. Ett scenario som aldrig någonsin har inträffat i Organisationens historia och aldrig heller kommer att ske i framtiden.

En hel del uppmärksamhet i media blev det också efter att Expo gjort det fantastiska avslöjandet att Motståndsrörelsen i Skåne valt att använda sin grundlagstadgade mötesfrihet genom att hyra en lokal av en fotbollsklubb till ett föredrag med Klas Lund förra månaden. Ett desperat försök att störa vår verksamhet av en hal fiende i avsaknad av argument. Det hela gav dock ovanligt objektiv reklam i både radio och stora mängder lokaltidningar.

Något som borde genererat i åtminstone några rader i döendemedia, men som istället tystades ner, var den något kontroversiella manifestationen i Stockholm utanför Nordkoreas ambassad där Motståndsrörelsens aktivister, med glimten i ögat, uppmuntrade till atombombning mot sionisterna i Tel Aviv och New York. Efter ett tal där förflyttade sig aktivistskaran till Medborgarplatsen för offentlig flygbladsutdelning.

Förutom de offentliga aktiviteterna har flera större propagandaspridningar skett under månaden. De 900 flygblad som delades ut i Kävlinge den 25/3 kvalar precis in till denna artikel i hård konkurrens med när det delades ut 1000 flygblad och sattes upp 500 klistermärken under en och samma helg i Jönköping. En annan stor aktivitet var i Lund där det problemfritt delades ut 1500 flygblad under en måndagskväll. Ytterligare 1000 flygblad delades ut under en Lördag i Höör, och på samma dag, men ett antal mil norrut, täcktes två mindre orter totalt av plakat och klistermärken i Småland. Även i Varberg har aktivismen haft full fart med fyra kamprapporter insända från olika aktiviteter under en och samma vecka.
mars

Aktivism har också utförts i Söderhamn, Landskrona, Ljungby, Luleå och på Gotland för att nämna en handfull av de många orter där den nationalsocialistiska propagandan framgångsrikt spridits under månaden.

Även i Norge har mars varit en stark propagandamånad med det största antalet kamprapporter insända på en månad sen grundandet av Norska motståndsrörelsen och med bra spridning på över 10 olika orter. Norska motståndsrörelsen fortsätter som de gjort sedan starten, sakta, men mycket säkert; framåt!

Finska motståndsrörelsens mars månad har förutom sedvanlig aktivism på flertalet orter också bestått utav anordnandet av en mycket lyckad kampsportsdag i Helsingfors, helt öppen för allmänheten. En del kontakter knöts med nya potentiella rekryter. Finska motståndsrörelsen arbetar en hel del med dylika saker för att komplettera den mer traditionella propagandan.
Joukkokuva_Hki

Annars har kampgruppen i den mångkulturella staden Åbo jobbat hårt. De har varit mycket aktiva i de värsta problemområdena i staden med mycket lokalt riktade flygblad och kampanjer som gett goda resultat och mycket mediala skriverier. Även i Finland går alltså kampen stabilt framåt!

Allt har dock inte varit framgång under månaden. Vi nåddes också av beskedet att kamrat Fredrik Erichsen avlidit efter en längre tids kamp mot cancer. Denna stolta patriot marscherar nu istället i anden med i våra led mot seger!
fredrik_erichsen

Detta tråkiga besked till trots har det varit en mycket god månad för Motståndsrörelsen med mängder av oerhört lyckade propagandaaktioner. Tiotusentals nya människor i Norden har fått komma i kontakt med Motståndsrörelsen på ett eller annat sätt; via ett flygblad i brevlådan, en god diskussion med en aktivist på gatan eller genom en av våra fanstänger i ansiktet om de begått misstaget att ge sig på oss fysiskt.
gavle4

Propagandaapparaten från den rådande regimen står aldrig stilla och det får därför heller aldrig vi göra. Det räcker inte att dela ut ett flygblad i någons brevlåda för att de ska ställa in sig i ledet och gå till kamp för folk och nation. Men det där flygbladet kan vara en start på någons uppvaknande. Fortsätter vi arbeta på minst lika hårt resten av årets månader, som vi gjort i mars, är jag övertygad om att summan av de människor som står i våra led kommer öka avsevärt innan årsskiftet. Nu har vi visat vad vi kan under en månad – upp till bevis att vi kan fortsätta lika bra!

 

Månadens bästa/största…
…framgång: Sju offentliga aktiviteter under samma månad i Sverige, varvat med väldigt mycket annat propagandaarbete är riktigt bra! Motståndsmaskinen går på högvarv just nu.

…skärmytsling: Aktivisterna i Gävle står utan konkurrens. Bra kämpat kamrater!

…skratt: I ett kampfyllt liv av allvar är det skönt att konstatera att det funnits mycket att skratta åt i mars. Stefan Bergs blotta åsyn räcker för en nominering, att han dessutom åkt snålskjuts på polisbil gör den ännu mer solklar. Lipsillen är svår att inte skratta åt och när han dessutom ogillas av sina egna så drar åtminstone jag på smilbanden. Den rabiata kvinnan från Gävle, ni vet ”Gävle kom och hjälp!”, förtjänar också ett omnämnande och likaså manifestationen utanför Nordkoreas ambassad. Vem av dessa som vinner utmärkelsen denna månad lämnar jag över till er läsare att avgöra. Vilken av dessa händelser tyckte ni gav det största skrattet?

…systemmedlöpare: Redaktionen på Gefle Dagblad. Vi heter inte ”Svensk motståndsrörelse”. Vi är inte högerextrema. Vi är inte något parti. Vi har inte någon pil på våra fanor. Vi misshandlar inte oskyldiga förbipasserande människor. Hur vore det med någon research innan pressarna går varma? Fast det är klart, då hade ni inte heller vunnit denna fantastiska utmärkelse…gf-redaktionen


  • Publicerad:
    2013-04-06 10:46