DEKADENS. Nordiska motståndsrörelsen spärrade, i en protestaktion mot att små barn hjärntvättas till könsförvirring, av två bibliotek där sagoläsning av dragartister skulle anordnas. DN rapporterar nu om en ”koordinerad attack” och en ”hotbild” där polis fick bistå de skärrade männen under föreställningen.

Vid en protestaktion mot könsförvirrande hjärntvätt av små barn spärrade Nordiska motståndsrörelsen av två bibliotek.

Under kvällen den 17 oktober spärrade medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen av Täby bibliotek och biblioteket i Nykvarn i en protestaktion mot att oskyldiga barn hjärntvättas av systemet.

De båda biblioteken skulle anordna föreställningen ”Bland drakar och dragqueens” som beskrivs som ”en konfettibomb av glitter och könsöverskridande förvandling […]”.

Anledningen till Motståndsrörelsens protest är enligt dem att föreställningen med vuxna män ”utklädda till prostituerade” läser sagor för barnen med ett uttalat syfte, nämligen att påverka dem att ifrågasätta könsnormer.

Protesten en ”koordinerad attack”

Motståndsrörelsens protest har uppmärksammats av DN som menar att den var ”en koordinerad attack” och att sagostunden ”hotades av NMR”.

— Det har skett en koordinerad attack där hela byggnader har spärrats av, sa projektets grundare Petter Wallenberg till DN.

Motståndsrörelsen lämnade en lapp vid båda biblioteken där man skrev att arrangemanget med de könsförvirrande männen i kvinnokläder och sexualiseringen som för varje år går lägre ner i åldrarna är skadliga för barnen. Det stod bland annat att läsa följande:

Den medvetna könsförvirringen av de yngsta i samhället leder till psykiskt skadade tonåringar och vuxna som frivilligt mutilerar sina kön i tron att de ska må bättre. Detta leder bara till mer psykisk ohälsa och självmordsstatistiken för dessa människor är skrämmande hög.

Nordiska motståndsrörelsen står på barnens sida och anser att alla barn har rätt till en sund uppväxt utan kulturmarxistisk propaganda tänkt att få dem att ifrågasätta det mest naturliga som finns, nämligen deras egna kroppar.

Låt barn vara barn!

— Lappens budskap var att stoppa projektet och skrämma oss till tystnad, påstod Wallenberg till DN.

Polisen prioriterar sagoläsande män i kvinnokläder

De båda lapparna polisanmäldes och polisen – som annars ofta inte har möjlighet att åka ens till pågående brott – närvarade för att lugna de skärrade dragartisterna vid sagoläsningen på båda biblioteken.

— Personal och artister var inledningsvis skärrade av händelsen men att ställa in var inte ett alternativ för oss. Vi är glada över att föreställningarna kunde genomföras som planerat. Polisens närvaro var diskret och inget som märktes av på plats, sa Wallenberg till DN.

En av männen från föreställningen ”Bland drakar och dragqueens” med en förundrad liten flicka. Skärmbild: Youtube.

Wallenberg: ”Motståndsrörelsen har fördomar” – tonar ner projektets varudeklaration om ”könsöverskridande förvandling”

Wallenberg menar att ”Motståndsrörelsen tolkar projektet efter egna fördomar” och förbiser att projektet öppet har meddelat att målet är att påverka barnen i tidig ålder.

Så här beskrivs föreställningen inför ett framträdande på Vallentuna Kulturhus den 7 november:

Barn lär sig könsroller tidigt. I sagorna får de läsa om söta hjälplösa prinsessor och starka modiga prinsar. […] Det vill författaren och konstnären Petter Wallenberg ändra på. […] varje sagostund är som en konfettibomb av glitter och könsöverskridande förvandling […].


  • Publicerad:
    2020-10-19 22:00