UTRIKES. Vladimir Putin skräder inte orden när han beskriver den uppmärksammade förgiftade dubbelagenten Sergej Skripal.

Rysslands president Vladimir Putin skräder inte orden när han beskriver Sergej Skripal, en före detta dubbelspion som förrådde sitt hemland till förmån för Storbritanniens säkerhetstjänst M16 och som förgiftades i Salisbury i mars.

— Han är en spion. En landsförrädare. Det existerar sådana människor, landsförrädare. Han är en sådan, sa Putin och fortsatte:

— Den här Skripal är – som jag sa – en förrädare som avslöjades, straffades och spenderade fem år bakom galler. Sedan åkte han utomlands och fortsatte att samarbeta och rådfråga säkerhetstjänster där.

Den verbala attacken kommer efter att västerländska medier kontinuerligt beskyllt Ryssland för giftattacken samtidigt som dessa medier enligt Putin i praktiken försöker måla upp Skripal som en slags förkämpe för mänskliga rättigheter.

Storbritannien har, liksom flera andra västerländska globalistregimer, hetsat intensivt mot Ryssland som de menar låg bakom attacken. Ryssland har å sin sida förnekat inblandning samt krävt konkreta bevis för Londons anklagelser.

Källa:
Skripal is a ‘traitor & scum,’ not some rights activist – Putin


  • Publicerad:
    2018-10-04 15:30