SYRIEN. Den ryske presidenten Vladimir Putin säger att ryska styrkor kan återinsättas i Syrien inom ”ett par timmar” ifall situationen kräver det. Ryssland drog tillbaka merparten av sina styrkor för ett tag sedan då man har vänt läget till de syriska truppernas fördel i kampen mot terroristerna.

Rysslands president Vladimir Putin meddelade för ett tag sedan att landet drar tillbaka merparten av sina militära styrkor från Syrien då man anser att den syriska regeringen nu kan besegra terroristerna mer eller mindre på egen hand.

— Med tanke på vårt stöd för att stärka den syriska armén är jag säker på att vi kommer se nya betydande framgångar för de patriotiska krafterna i landet, sa Putin inför en samling av höga militärer i Kreml.

Nu uppger Putin att man har kapaciteten att återinsätta de ryska styrkorna inom endast ”ett par timmar” om situationen så kräver det.

— Ryssland är kapabel till att, bokstavligen inom bara några timmar, öka sina militära insatser i regionen till en lämplig storlek för vad situationen kräver och att använda hela sin arsenal av förmågor, meddelade den ryske presidenten.

Källa:
Putin: Russian Can Redeploy to Syria ’Within Hours’


  • Publicerad:
    2016-03-20 17:20