UTRIKES. Rysslands president Vladimir Putin ska ha haft ett samtal med Donald Trump och tackat honom för den amerikanska hjälpen med att stoppa en planerad terrorattack i Sankt Petersburg.

Donald Trump och Vladimir Putin vid ett tidigare tillfälle.

Enligt uppgifter ska ett flertal IS-anhängare ha planerat att utföra att terrorattacker mot olika mål i Sankt Petersburg i Ryssland nu i december. Bland annat ska man ha planerat att detonera sprängladdningar vid den berömda Kazankatedralen i Sankt Petersburg och andra folktäta platser.

Efter information från den amerikanska underrättelsetjänsten CIA kunde dock Ryssland gripa de misstänkta terroristerna och stoppade därmed det planerade attentatet. En stor mängd sprängmedel samt vapen ska också ha beslagtagits.

Efter gripandena ska den ryske presidenten Vladimir Putin ha haft samtal med USA:s president Donald Trump och tackat honom för hjälpen med att förhindra de planerade terrordåden. I sitt samtal med Trump bedyrade Putin att de ryska myndigheterna ”definitivt och omedelbart” kommer att dela med sig av uppgifter som rör terrorhot i USA.

Källa:
Kremlin on Putin-Trump Talks: CIA Gave Russia Intel That Helped Foil Terror Act


  • Publicerad:
    2017-12-19 06:30