UTRIKES. För några dagar sedan varnade Rysslands president Vladimir Putin den ökända terrorstaten Israel för att sälja vapen till den judiska regimen i Ukraina.

En version av det ryska försvarssystemet S-300 som är framtaget för att avvärja missilattacker.

Det var under lördagen som den ryska presidenten Vladimir Putin varnade den judiska förbrytarstaten Israel från att sälja vapen till regimen i Ukraina. Detta efter Rysslands beslut att upphäva sitt femåriga förbud om att inte sälja det så kallade S-300 anti-missilsystemet till Iran. Putin säger att det är upp till Israel om man vill förhindra att ännu fler människoliv ska gå till spillo i det ukrainska inbördeskriget.

— Detta är ett val. Ett val som är upp till den israeliska ledningen; de har rätt att göra vad de anser lämpligt. Jag tycker att det är kontraproduktivt om det handlar om dödliga vapen, eftersom det endast kommer att leda till ännu mer konfrontationer, ännu fler mänskliga offer, förklarade den ryske presidenten till den ryska TV-kanalen Rossiya 1 TV angående spekulationer om att Israel som hämnd kan välja att sälja vapen till regimen i Ukraina.

Upphävandet av förbudet var uppenbarligen något som Israel inte uppskattade då man tillsammans med USA lobbade för att Ryssland inte skulle upphäva förbudet. Orsaken till detta är att Israel och USA inte tycker att Iran ska ha rätten att försvara sig mot missilangrepp. USA och Israel säger att Iran kan använda försvarssystemet i syfte att försvara sina kärnkraftsanläggningar om man skulle få för sig att angripa landet militärt någon gång i framtiden.

Den amerikanske generalen Martin Dempsey säger att USA är fast besluten att till varje pris förhindra att Iran skaffar sig kärnvapen.

— De militära alternativ som jag är skyldig presidenten att både uppmuntra diplomatiska lösningar och, ifall diplomatin misslyckas, se till att Iran inte skaffar sig kärnvapen gäller fortfarande, säger general Dempsey.

Att USA och Israel själva har kärnvapen, enbart USA har tusentals kärnvapen, är tydligen inget problem. Det viktiga anser man är att Iran inte tar fram egna kärnvapen. USA är för övrigt det enda landet som har använt sig av kärnvapen i krig då man atombombade två japanska städer (Hiroshima och Nagasaki) under andra världskriget.

Det nya försvarssystemet ska vara levererat till Iran redan vid slutet av år 2015.

Källa:
Putin warns Israel against selling arms to Ukraine


  • Publicerad:
    2015-04-22 00:25