UTRIKES. I det utdragna ordkriget mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-un går den senare ur striden som segrare. Åtminstone om man får tro Rysslands president Vladimir Putin som menar att Kim är en ”slug och mogen politiker”.

Rysslands president Vladimir Putin ger tummen upp åt Nordkoreas ledare Kim Jong-un, som han menar har vunnit kraftmätningen mot USA.

Det var under torsdagen, i samband med att Rysslands president Vladimir Putin intervjuades i rysk tv, som presidenten gav sin syn på Nordkoreas ledare Kim Jong-un och dennes utdragna ordkrig mot USA:s president Donald Trump:

— Jag anser att herr Kim uppenbarligen har vunnit denna rond. Han har lyckats med sitt strategiska mål: Han har kärnvapen, han har missiler med global räckvidd, uppemot 13 000 kilometer, som kan nå i princip varje tänkbar plats på jorden, förklarade Putin.

Samtidigt som Ryssland har röstat för internationella sanktioner gentemot Nordkorea som svar på deras avancemang inom utvecklingen av kärnvapen så har man också förordat samtal med den isolationistiska och nationalistiska nationen. Enligt Putin är den unge Kim Jong-un också en ledare som vet vad han gör:

— Han är redan en slug och mogen politiker, förklarade Putin i den ryska tv-intervjun.

Källa:
Putin says ’shrewd and mature’ North Korean leader has ’won this round’


  • Publicerad:
    2018-01-13 10:00