ISRAEL. Två rabbiner i Israel erkänner att judarna är rasister och att Hitler hade rätt. Icke-judar ska vara judarnas slavar säger de, i enlighet med judarnas heliga bok Talmud.

Rabbin Eliezer Kashtie talar om judars överlägsenhet och att icke-judar ska bli judarnas slavar.

Två rabbiner i Israel har hamnat i blåsväder för att ha erkänt att judarna är rasister och att Hitler hade rätt. Icke-judar ska vara judarnas slavar säger de, i enlighet med judarnas heliga bok Talmud.

— Ja vi är rasister. Vi tror på rasism, säger rabbinen Eliezer Kashtiel som är ledare för Bnei David-akademin i Eli.

Han säger att de ”dumma och våldsamma” icke-judarna på grund av deras genetiska underlägsenhet ska vara judarnas slavar.

Bnei David-akademin är en religiös skola som ligger på den av Israel illegalt ockuperade Västbanken. Där går unga människor innan de skickas till Israels obligatoriska militärtjänstgöringsutbildning.

Israeliska tv-kanalen Reshet 13 visade i måndags videoupptagningar från skolan som nu väcker viss uppståndelse eftersom filmklippen visats offentligt.

Klippen visar hur rabbinen Eliezer Kashtiel och rabbinen Giora Redler gör uttalanden som inte riktigt harmonierar med Israels officiella politik.

”Icke-judarna är genetiskt defekta”
Kashtiel talar bland annat om de ”usla araberna”:

— Överallt runt omkring oss är vi omgivna av människor med genetiska problem. Fråga en simpel arab: Var vill du vara någonstans? Han vill leva under ockupation. Varför? Därför att de har genetiska fel, de fattar inte hur man ska styra ett land, de vet inte hur man ska göra någonting. Bara se på dem.

I sin föreläsning fortsätter Kashtiel att uppmana till att förstå rasismen och att utnyttja rasism för att dominera icke-judar:

— Ja vi är rasister, vi tror på rasism … det finns olika raser i världen och folkslag har olika genetiska egenskaper, och dessa gör att det krävs av oss att försöka hjälpa dem. Judarna är en mer lyckad och framgångsrik ras, säger Kashtiel på videon.

— Icke-judarna kommer att vilja vara våra slavar. Att vara slav åt en jude är det bästa. De är glada att vara slavar, de vill vara slavar, säger Kashtiel på en videoupptagning.

— Istället för att bara lalla omkring på gatorna och vara dumma och våldsamma och skada varandra; när de väl är våra slavar kan deras liv börja ta form, fortsätter han.

Rabbin Giora Redler erkänner att Adolf Hitler hade helt rätt i allt han sade. Hitlers enda fel var att han inte stod på judarnas sida.

Rabbinen Giora Redler å sin sida hyllar Adolf Hitler och hans ideologi under en föreläsning om den så kallade förintelsen.

— Låt oss börja med om Hitler hade rätt eller inte. Han var den person som hade mest rätt av alla personer som funnits, och han hade rätt i vartenda ord han sade … han stod bara på fel sida, säger Redler och menar därmed att Hitler inte stod på judarnas sida.

Redler fortsätter med att säga att ”pluralism” – det vill säga mångkultur – är den verkliga förintelsen som genomförs mot det judiska folket, inte Tredje Rikets ”slutgiltiga lösning”.

— Den verkliga Förintelsen var inte när de mördade judarna, det är inte det det handlar om. Alla de där ursäkterna – att det skulle ha varit ideologiskt grundat eller en systematisk plan – är bara nonsens, sade Redler.

— Humanism och den sekulära kulturen som hävdar att ”vi tror på mänskligheten”, det är den verkliga Förintelsen.

Redler fortsatte med att säga att den nationalsocialistiska ideologin är sann och att det finns ”en maskulin sida som slåss och fokuserar på ära och brödraskap, och en feminin värld som är mjuk och moralisk och hävdar att man ska vända andra kinden till”.

Ramaskri
Efter avslöjandet om de båda rabbinernas föreläsningar på skolan har oppositionspolitiker sagt att de vill att all skattefinansiering av skolan ska upphöra.

Detta är inte judaism och detta är inte våra värderingar , säger Yair Lapid från den politiska alliansen Blåvitt.

De båda rabbinerna säger att de erkänner att de har sagt dessa saker, men rabbin Redler säger att hans ord ”har tagits ur sin kontext”.

Samma skola var i blåsväder även 2016 då en av skolans grundare, Yigal Levinstein, sade att homosexuella människor är ”sjuka och perverterade”. Han sade också att det var fel att rekrytera kvinnor till de israeliska försvarsstyrkorna eftersom det gjorde kvinnorna ”galna” och berövade dem deras judiskhet.

Källor:
Rabbis say ‘Hitler was right, pluralism the true Holocaust’
Embracing racism, rabbis at pre-army yeshiva laud Hitler, urge enslaving Arabs


  • Publicerad:
    2019-05-04 19:55