INRIKES. Under gårdagen gästade Skansenprofilen Jonas Wahlström Morgonpasset i P3 och sa där att bögar börjat besöka Skansen för att titta på djurparkens nya och penisliknande nakenråttor. Något som fick afrikanen och programledaren Kodjo Akolor att bli upprörd.

Jonas Wahlström och Kodjo Akolor.

Skansenakvariets chef Jonas Wahlström gästade under gårdagen radioprogrammet Morgonpasset i P3 och som vanligt när Wahlström uttalar sig i medier handlade det om djur. Den här gången talade han om Skansens nya nakenråttor, vilka radiopratarna i Morgonpasset ansåg det lämpligt att likna vid penisar. En liknelse som Wahlström kommenterade så här:

— Vi lanserade våra nakenråttor som vandrande penisar, varenda bög i hela Stockholm var ju här första veckan.

Den svenskfientlige afrikanen Kodjo Akolor, en av Morgonpassets programledare, blev kränkt av kommentaren. Under sändningen sa han att kommentaren ”inte var riktigt okej” och senare under dagen skrev han ett politiskt korrekt Facebook-inlägg där han förklarade sin kränkthet ytterligare.

Okej så här är det, i dag så sa Jonas Wahlström ett jävligt opassande skämt om homosexuella. Som jag kände inte var ok och sa det. Detta resulterade i att vissa tycker att det var bra. Men som vanligt så är det alltid någon som måste dra pk-argumentet. Att vara pk är inte något dåligt. Det handlar helt enkelt om att man tar hänsyn till att människor är olika och att ord kan såra en människa.

Wahlström menar å sin sida att hans uttalande inte alls var ett skämt utan i stället en verklighetstrogen beskrivning av Stockholms bögars intressen.

— Det var inget skämt, det var ett faktum. De är lite skrynkliga, lagom stora, skära och hårlösa. Vi lanserade dem så, gaytidningen QX gjorde stort reportage och många kom och tyckte det var kul, säger Wahlström.

Källa:
Jonas Wahlström kritiseras för gaykommentar


  • Publicerad:
    2017-02-09 10:00