STOCKHOLM. Andra rånet mot en telefonbutik i Stockholm har nu skett på kort tid. Det var på söndagsförmiddagen som två rånare fick med sig stöldgods från en butik på Vällingby torg. Polisen eftersöker nu flyktbilen och man vädjar till vittnen att höra av sig.

Vällingby torg.

Vällingby torg.

Det var vid 11-tiden på söndagsförmiddagen som två maskerade män beväpnade med skruvmejsel rånade en telefonbutik på Vällingby torg i Stockholm. Stöldgodset är okänt men enligt polisen tvingade rånarna butiksbiträdena att lägga det i gröna kassar.

Rånarna flydde från platsen i en väntande grön bil av typen SUV. Bilen är skriven i Stockholmsförorten Hässelby och är inte stöldanmäld.

Ett liknande rån skedde i torsdags mot en telefonbutik i stadsdelen Vasastan där likheterna i rånen gör att polisen misstänker att det är samma liga som ligger bakom. Olika bilar användes vid rånen, men rånarna använde gröna kassar och liknande tillvägagångssätt.

— Det är klart att man måste titta på likheterna här. Det är en annan bil den här gången, men också en äldre bil, en 92:a, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.

Bilen som användes eftersöks nu av polisen och man vädjar till allmänheten om vittnesmål och tips i samband med rånet i Vällingby. Har du information om händelsen, ring 114 14.

Källa:
Nytt rån mot telefonbutik


  • Publicerad:
    2016-07-24 15:55