Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Rapport: Iran blockerade Rothschilds propaganda om “förintelsen”

Av Redaktionen, 2015-06-30
redaktionen@nordfront.se

IRAN. Enligt en rapport från det amerikanska statsdepartementet blockerade Iran under hela 2014 en hemsida avsedd att ”undervisa” om den påstådda förintelsen. Hemsidan som skulle övertyga iranierna om ”förintelsen” leds av bankiren David de Rothschild.

I USA:s årliga rapport om mänskliga rättigheter hamnar Iran i blickfånget på grund av flera uttalanden och åtgärder som visar att representanter för landet ställer sig kritiska till den officiella versionen av andra världskriget. Bland annat har Irans ayatolla Ali Khamenei uttalat att ”förintelsens” historiska realitet är ”okänd” och ifrågasatt om den ”verkligen ägt rum”.

Enligt rapporten ska den persisk-språkiga delen av hemsidan Project Aladdin ha blockerats under 2014. Den judiska hemsidan beskriver själv att syftet är att ”undervisa om förintelsen”, men det budskapet har inte köpts i Iran. Den iranska nyhetsbyrån Fars beskriver istället sidans syfte som att ”erkänna sionisternas påhittade berättelser om Förintelsen, vilket möjliggör för dem att presentera skapandet av Israel som både legitim och nödvändig”.

Project Aladdin skapades med FN:s stöd 2009 med det uttalade syftet att bekämpa ”förintelseförnekelse” och verka för en ”judisk-muslimsk dialog” som ska baseras på ”ömsesidig respekt”. Förutom att propagera för judiskt lidande under ”förintelsen” erbjuder hemsidan också ensidigt positiva berättelser om judisk tro, historia och kultur.

Projektet initierades av den franska organisationen Fondation pour la Mémoire de la Shoah vars president är den judisk-amerikanske bankiren David de Rothschild. Rothschild är sedan 2013 också ordförande för World Jewish Congress, en mäktig lobbyorganisation som genom sin ordförande året 1942, Stephen Wise, från allra första början spred nyheten om en ”tysk utrotningspolitik” till världen.

Källa:
Iran blocked Holocaust education website throughout 2014, U.S. says


  • Publicerad:
    2015-06-30 13:40