KANADA. De omfattande polisinsatserna igår på den gata i Montreal där videospelsföretaget Ubisoft har sitt Kanadakontor uppges nu har orsakats av ett falskt nödsamtal. Inget gisslandrama ska ha ägt rum.

Medier världen över – även Nordfront – rapporterade igår om stora insatser med tungt beväpnad polis och bepansrade fordon i området kring Saint-Laurent Boulevard i den kanadensiska staden Montreal.

Det förekom obekräftade rapporter i medier om en aktion riktad mot videospelsföretaget Ubisoft som skulle ha omfattat tagande av gisslan och krav på utbetalning av en lösensumma.

Informationen om detta uppges nu bygga på ett falskt 911-samtal, vilket även ska vara den enda orsaken de stora polisinsatserna i området under fredagseftermiddagen och kvällen.

Gårdagens uppgifter om hur personal i nyhetsbolags helikoptrar bevittnat hur ett antal anställda på Ubisoft hade lyckats fly till kontorsbyggnadens tak, där de skulle ha barrikaderat dörren tros bygga på ”en feltolkning av ett betydligt mindre dramatiskt skeende”.

Grundat 1997 som den kanadensiska dotterföretaget till den franska videospelsjätten, ligger Ubisoft Montreal bakom storsäljande spel såsom Prince of Persia: The Sands of Time, serien Assassin’s Creed, Far Cry och Watch Dogs.


  • Publicerad:
    2020-11-14 18:25