TYSKLAND. Många upprörda röster höjs nu efter att en 8-åring och hans mor i veckan knuffades framför ett inkommande tåg på en järnvägsstation i Frankfurt am Main i Tyskland. Pojken dödades medan mamman mirakulöst nog lyckades rädda sig.

Dådet i Frankfurt am Main har fått rasdebatten att blossa upp i Tyskland (Skärmbild från the Irish Times).

Nu höjs många upprörda röster i Tyskland efter att invandrare senaste veckan dödat två personer genom att knuffa dem framför inkommande tåg på järnvägsstationer. Senaste mordet var på en 8-årig pojke som dog medan hans mamma, som också knuffades ner på spåret, klarade sig.

Gärningsmannen, den 40-årige eritreanen Habte Araya, försökte även knuffa ner en tredje person – en 78-årig kvinna – men hon lyckades rädda sig undan.

Bara en vecka tidigare dödades en 34-årig mor i Voerde i ett liknande attentat då hon knuffades framför ett inkommande tåg av en kosovo-alban som fick ”plötslig lust att mörda”.

Dessa människor är en säkerhetsrisk på grund av den idiotiska tyska välkomstkulturen. Nu mördas till och med barn.” twittrade Udo Hemmelgarn, en parlamentsledamot för Alternativ för Tyskland (AfD).

Alice Weidel, AfD:s ledare i det tyska parlamentet, sa att det iskalla dådet var ett lågvattenmärke och gav även hon den ”gränslösa tyska välkomstkulturen” skulden, med en referens till förbundskansler Angela Merkels drag att öppna gränserna för den förestående vågen av flyktingar från Mellanöstern år 2015.

I Tyskland har även andra konflikter som beror på mångkulturen blivit föremål för heta känslor, som till exempel två daghem i Leipzig som meddelat att de inte längre kommer att servera fläskkött eller godis med gelatin i, som en gest av respekt för muslimska barn.

Inrikesminister Horst Seehofer avbröt sin semester för att träffa säkerhetsmyndigheterna på tisdagen. Han sa att han var ”djupt chockad” av mordet i Frankfurt.

Sedan sommaren 2015 … känner vissa tyskar en djup känsla av ångest, brist på trygghet samt rädsla” skrev Deutsche Welles chefredaktör Ines Pohl.

Något som ytterligare har spätt på debatten är det faktum att eritreanen Habte Araya, som ”migrerat” till Schweiz 2006, använts i en broschyr från den schweiziska arbetsförmedlingen som ett exempel på lyckad integration.

Vid tidpunkten för mordet på den 8-årige pojken i Frankfurt var Araya efterlyst av den schweiziska polisen för ett annat våldsbrott och hade behandlats för psykiska problem.

Constance von Bullion kommenterade i Süddeutsche Zeitung att vreden över dådet i Frankfurt am Main skulle kunna ”förgifta hela samhället” och att ”migration pekas ut som roten till alla problem … och rädslan för den svarta mannen får nytt bränsle”.

Hon manade även till lugn eftersom landet efter år av upprörda känslor skulle kunna brytas sönder.

Källa:
A refugee pushed a boy under a train and reignited Germany’s race debate


  • Publicerad:
    2019-08-01 20:20