BROTT. ”Arbogakvinnan” Johanna Möller och ”ex-pojkvännen” Mohammad Rajabi har nu fått sina domar. De båda döms till långa fängelsestraff samt till att betala skadestånd till flertalet av offrens anhöriga.

Johanna Möller med sina ”flyktingpojkar”.

Den 42-åriga rasförrädaren Johanna Möller, känd som ”Arbogakvinnan”, fick idag sin dom. Hon döms på samtliga åtalspunkter, vilket innefattar mord och försök till mord på föräldrarna, anstiftan av mord på maken samt stämpling till mord i några fall.

Dessutom döms hon för stämpling till grov misshandel i ett fall, grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund, givande av muta, urkundsförfalskning samt hot mot tjänsteman.

Tingsrätten meddelade under måndagen att påföljden blir livstids fängelse. Möllers advokat Amanda Hikes uppger dock att domen kommer att överklagas.

Mohammad Rajabi, som har benämnts som ”ex-pojkvännen”, döms till 14 års fängelse men en av rättens ledamöter vill sänka domen till 12 år. Han kommer sedan att utvisas med ett förbud att återvända till Sverige. Rajabis advokat Lars Jähresten uppger sig vara nöjd med domen.

— Det finns ett antal förmildrande omständigheter, framförallt har han varit under stark beroendeställning till Johanna Möller och varit duperad av henne, som jag ser det, säger Läresten.

De båda ska även betala skadestånd till offrens anhöriga där beloppet varierar mellan 45 000 kronor och 105 000 kronor. Möller ska även betala ett skadestånd på 267 000 kronor till ett försäkringsbolag då hon försökte att få ut en stor livförsäkring som hon tecknat i sin avlidne makes namn. Rajabi döms till att betala 244 000 kronor till Möllers mor som överlevde den knivattack i vilken fadern mördades.

Källa:
Arbogarättegången: Johanna Möller döms till livstids fängelse


  • Publicerad:
    2017-08-21 17:25