MÅNGKULTUREN. Rasfrämlingen Amir Sai arbetade med Kriminellas revansch i samhället, (KRIS). Samtidigt levde han som yrkeskriminell och döms bland annat för att ha hotat poliser med en automatkarbin. 

Amir Sai och hans ägodelar som polisen beslagtagit. Foto: Polisen.

Rasfrämlingen Amir Sai har i många år arbetat inom organisationen ”Kriminellas revansch i samhället”, (KRIS). Där har han försökt motivera kriminella att sluta med sin brottslighet, för att istället börja arbeta. Samtidigt var Sai i princip yrkeskriminell själv.

I samband med att polisen skulle göra en rutinkontroll av rasfrämlingens bil valde han att försöka köra ifrån dem, men körde senare av vägen efter en kortare biljakt. När poliserna hunnit ikapp bilen gick Sai ut med en automatkarbin av modellen AK-47 Kalasjnikov, som han riktade mot poliserna.

Efter en stunds spänning valde Sai att lägga ner vapnet på marken och poliserna grep honom. Efteråt berättar Sai att han övervägde att skjuta mot poliserna för att försöka undgå en rättegång. I polisförhör säger han dock att han tog med sig automatkarbinen ut ur bilen för att se om säkringen var i.

I måndags dömdes Sai i Sundsvalls tingsrätt för grovt vapenbrott, grovt hot mot tjänsteman, grov vårdlöshet i trafik, tillgrepp av fortskaffningsmedel, narkotikabrott, rattfylleri och dopningsbrott. Straffet blev tre år och åtta månaders fängelse.


  • Publicerad:
    2020-11-19 13:00