MÅNGKULTUR. Tre rånare som sprejade sin offer med syra under en rånvåg i London blev nyligen dömda till fängelse.

Antoine Mensah, 21 år, Miracle Osundo, 19 år, och Mohammed Ali, 17 år, genomförde mellan april och maj i år flera rån i London där de bland annat angrep sina offer med syra. Gängen ska ha tagit kontakt med flera av sina offer genom en nätsida för annonser.

Rånen började den 26 april då de rånade en taxichaufför med kniv. Därefter började gängen använda syra för att råna och skada sina offer. Den 11 maj stämde gänget ett möte med en 40-årig man för köp av en telefon. Under mötet sprejade de ammoniak i offrets ansikte, stal telefonen och lämnade mannen med allvarliga ögonskador och psykologisk trauma.

Dagen efter utförde gänget ett liknande angrepp på en 49-årig man. Efter att ha lockat in mannen på en bakgata sprejade de honom i ansiktet med syra och stal hans plånbok. Enligt vittnesuppgifter ska gänget ha kommit tillbaka en andra gång för att spreja syra i ansiktet på det blinda och försvarslösa offret. Till följd av detta fick offret livshotande skador. Dessutom förlorade han nästan hela synen på ena ögat vilket resulterade i att han var tvungen att sluta på sitt arbete.

Under rättegången berättade ett av gängets offer att de förfärliga brännskadorna på ansiktet har resulterat i att han känner sig som en ”zombie”. Offret sa:

— Trots att jag gav dem allt som fanns i min plånbok så fortsatte de att hälla syra på mig, bara för att de kunde. När jag såg i spegeln mina skador för första gången kände jag att jag hade blivit en zombie på bara två timmar.

Gänget greps i en taxi på väg för att begå ett nytt rån. Med sig hade de en flaska syra, en 22 centimeter lång kniv, 2 000 brittiska pund i kontanter och Finlands-mössor.

Mensah dömdes till 13 års fängelse medan Osundo och Ali fick en dom på elva och åtta års fängelse.

Källor:
Acid attackers jailed over ’shocking’ spree of brutal robberies on Gumtree customers across London
Rasefremmede fengslet for syreangrep i London


  • Publicerad:
    2018-10-02 21:30