UTRIKES. Vid en dispyt på en tågstation i Nürnberg knuffade två rasfrämlingar ner tre 16-åriga tyska ungdomar framför ett inkommande tåg. Två av ungdomarna kördes över och dödades omedelbart.

Det var förra lördagen vid midnatt som de tre tyska ungdomarna i 16-årsåldern befann sig på järnvägsstationen Frankenstadion i Nürnberg för att ta sig hem till bostadsorten Heroldsberg. På stationsområdet blev de konfronterade av ett gäng unga rasfrämlingar och bråk uppstod.

Plötsligt gick två av främlingarna, en 17-åring med turkiskt ursprung och en 17-åring med grekiskt ursprung, till attack och slog samt knuffade ner de tyska ungdomarna från tågplattformen ner på tågspåret. I samma stund var ett inkommande tåg på väg in på stationen.

Två av de tyska ungdomarna blev påkörda och dödades omedelbart, medan den tredje undkom närmast mirakulöst utan skador. Många resenärer som befann sig på tågstationen blev vittnen till händelsen och kunde lämna signalement på förövarna, vilket ledde till gripanden.

Övervakningskameror på platsen har fångat hela händelseförloppet. Enligt den tyska tidningen Bild verkar det ha varit en helt oprovocerad attack, där det ser ut som att främlingsgänget var ute för att leta efter bråk.

Källa:
Streit am Bahnsteig – zwei Fußballer tot!


  • Publicerad:
    2019-02-03 08:50