Den 33-årige man som torsdagen den 15 mars, helt oprovocerat, attackerade en kvinna i Sundsvall med machete, samt kapade en skolbuss i Harmånger har erkänt överfallet mot Sundsvallskvinnan. Erkännandet kom i ett polisförhör under förra torsdagen.

Enligt mannens egen utsago valde han ut kvinnan slumpmässigt, eftersom den person han planerat att hugga ner inte dök upp på platsen.

I media har gärningsmannen främst blivit känd som ”Machetemannen”, men han har även beskrivits som ”en 33-årig Timråbo”. Media har systematiskt underlåtit att nämna hans namn, detta även efter att han erkänt, man har heller inte beskrivit hans utseende.

Enligt en häktningsframställan vi tagit del av rör det sig om en man vid namn El Ouali Alami Hansen Redouan. Han är mycket riktigt 33 år gammal och bor i Sörberge. 

Med anledning av det mångkulturella vansinnesdåd El Ouali Alami Hansen Redouan nu erkänt sig skyldig till delade Motståndsrörelsens kampgrupp i Sundsvall, redan den 21 mars i år, ut ett speciellt framtaget flygblad för att informera de boende i närområdet om dådets kopplingar till den mångkulturella samhällsutvecklingen, samt det alternativ Motståndsrörelsen utgör till densamma.

El Ouali Alami Hansen var vid häktningstillfället misstänkt för försök till mord, olaga hot, rån alt. tillgrepp av fortskaffningsmedel samt djurplågeri. 

Relaterat

Häktningsframställan

Machetemannen har erkänt överfallet


  • Publicerad:
    2012-05-20 11:47