En socialdemokrat med det persiska namnet Bijan Zainali får utrymme i den judiskt ägda tidningen Göteborgs-Posten för att hetsa mot svenskheten. Enligt Zainali är svenskar fyllda av hat.

Bijan Zainali anser i en debattartikel i Göteborgs-Posten att det är invandrare som honom själv som ska definiera vad svenskhet är och ”återerövra” den från de svenskvänliga krafter som finns i landet.

”För mig som har levt nästan hela mitt vuxna liv här i Sverige framstår de futtiga krafterna som numera vill göra anspråk på svenskheten som något icke svenskt. Det är inte svenskt att skapa vi och dom. Det är inte svenskt att åsidosätta alla människors lika värde”, skriver Zainali, som är ledamot av regionsfullmäktige i Västra Götalandsregionen.

Efter att Zainali svartmålat svenskvänliga krafter går han sedan vidare till att angripa själva svenskheten, alltså svenskarnas identitet, som han anser har fyllts av hat.

”Låt oss inte överge svenskheten till de krafter som skapar mentala klyftor i vårt fantastiska land. Låt oss tömma svenskheten på hat, fördomar och gamla avdankade budskap som hör gårdagen till. Låt oss fylla svenskheten med vad den är; summan av alla de människor och de förmågor som befolkar det här landet.”

Efter att ha förklarat att svenskheten är mångkulturell och att invandrare som honom själv är bra för Sverige, skriver Zainali något motsägelsefullt:

”Att önska sig ett annat land med helt andra människor är en repris på de ideologier som en gång i tiden ödelade halva världen”.

Göteborgspostens judiske ägare, Peter Hjörne, lyfte nyligen fram det mångkulturella USA som ett föregångsland som Sverige borde efterlikna, men trots att svenskheten ska vara mångkulturell har Hjörne flera gånger offentligt betonat sin judiska identitet och sitt ”självklara, långvariga engagemang för den judiska saken”. Hjörne stödjer samtidigt den judiska – och allt annat än mångkulturella – staten Israel.

Relaterat: Låt oss återerövra svenskheten!


  • Publicerad:
    2012-11-18 17:44