STORBRITANNIEN. En svart kvinna menar att hon fick missfall efter att hennes chef gjort rasistiska utspel mot henne. Nu stämmer hon arbetsgivaren på 300 000 pund.

Den 41-åriga advokaten Angela Cobbina menar att hennes dåvarande chef Paul Schuilwerve gjorde rasistiska utspel mot henne vilket resulterade i att hon blev utfryst och stressad. Nu stämmer kvinnan bankjätten på 300 000 pund för vad hon menar är religös, raslig och sexistisk diskriminering. Schuilwerve själv nekar till anklagelserna om att han skulle uttryckt sig rasistiskt.

Enligt förhör i rätten ska den första påstått rasistiska incidenten varit när Cobbina visat ett fotografi för Schuilwerve då han uppget att han hade svårt att se henne på grund av att bilden var mörk.

— Jag blev upprörd, förödmjukad och kände mig förringad av David Schuilwerves kommentar om mitt foto, uppgav kvinnan i rätten.

— Jag lämnade inte in ett klagomål om Schuilwerves kommentar på den tiden eftersom han hade varit min närmaste chef i mindre än två veckor och jag ville inte ses som en bråkmakare eller anses känslig, fortsatte hon.

Cobbina menar att hon efter det blev ”utsatt för en kampanj som syftade till att avlägsna eller köra bort [henne] från näringslivet”. Enligt förhören i rätten ska kvinnan fortsättningsvis ha reagerat stark varje gång hennes chef uttalade sig i om något svart. Kvinnan menar vidare att omständigheterna till slut gjorde att hon fick ett missfall.

Källa:
“The Way You Said the Word ‘Black’ Made Me Miscarry – Give Me £300,000″


  • Publicerad:
    2014-03-09 21:30