USA. En av två studenter har fått sluta på Oberlin College, Ohio, tidigare i år för att ha spridit rasistisk, antijudisk och antihomosexuell propaganda på skolan. Det har dock visat sig att den avstängde eleven själv är ”antirasist”.

Oberlin-fracas-III

Klotter och flygblad med hakkors och nedsättande uttalanden om Martin Luther King, judar, homosexuella och svarta florerade friskt på Oberlin College i början av året. Detta resulterade i att skolan ställde in alla klasser under en dag och att eleverna istället fick ha en temadag om rasism och homofobi.

Antirasisten Dylan Bleiber har erkänt det rasistiska klottret.

Antirasisten Dylan Bleiber har erkänt det rasistiska klottret.

Inom kort kopplades även polis och FBI in. En elev pekade ut de två eleverna Dylan Bleiber och Matt Alden som potentiella förövare. Ytterligare spår ledde till de två och de greps senare på bar gärning när de spred ”hatbudskap”. Såväl Bleiber som Alden försökte från början svära sig fria från de tidigare handlingarna och uppgav att detta enskilda tillfälle var ett skämt för att testa reaktionerna. Inom kort erkände Bleiber handlingarna och pekade även ut Alden.

Det har nu framkommit att av de båda ”rasisterna” är åtminstone Bleiber själv aktiv ”antirasist”. Enligt tidningen The Daily Caller har Bleiber också lämnat många spår bakom sig. Bland annat kan tidningen visa att Bleiber organiserat en kampanj för Obama 2008 och varit medlem i gruppen Ithaca White Allies Against Structural Racism med syftet att “utrota strukturell rasism…via forum som diskuterar rasism”. På sitt Twitter-konto, som han blockerat efter att The Daily Caller nått honom under tisdagen, beskriver han fallet Zimmerman som ”ett symptom på ett rasistiskt system” och sig själv som ”frihetlig socialist”.

Källa:
Meet the privileged Obama-supporting white kids who perpetrated cruel Oberlin race hoax


  • Publicerad:
    2013-08-22 23:41