FINLAND. VR utreder nu en incident gällande en konduktör som ska ha ropat åt ett stökande invandrargäng via högtalaren i lördags.

”Invandrargänget som super i främre delen av tåget, ni borde skämmas. Sluta! Ni är mänsklighetens avskum, ren skit”. Ungefär så ska det ha ropats ur högtalarna på ett tåg i lördags enligt en av passagerarna som ska ha blivit upprörd av utropet. Alla på tåget ska dock inte ha reagerat lika starkt.

— Vissa började hurra och klappa i vagnen. Jag hann inte snappa upp något exakt, men någon sade något i stil med, äntligen vågar någon säga hur saker och ting ligger till, säger en passagerare som själv inte befann sig i samma vagn som de stökande rasfrämlingarna.

Dagen efter händelsen kontaktade en kvinnlig passagerare VR som senare hörde av sig till henne för att utreda situationen. Vid VR säger kommunikationsexperten Sanna Keränen att bolaget håller på att utreda händelsen.

— Vi har ännu inte mer noggrann information om vad som hänt men vi håller på att tala med tågpersonalen som fanns på plats och vi vill utreda saken grundligt, säger Keränen.

Källa:
Rasistiskt utrop i tåghögtalare – VR utreder


  • Publicerad:
    2016-11-14 17:45