STOCKHOLM Ekobrottsmyndigheten har gjort razzia mot Nasdaq-börsens lokaler i Frihamnen i Stockholm. Fyra personer ska vara anhållna och minst en misstänkt för insiderbrott.

Totalt fyra personer med koppling till Nasdaq-börsens i Stockholm har anhållits misstänkta för brott, skriver Expressen. Tre misstänkta ska ha gripits i en gryningsräd redan på tisdagen efter att ha anhållits i sin frånvaro medan en fjärde greps under onsdagen.

Enligt handlingar från Ekobrottsmyndigheten ska de misstänkta brotten ha pågått under tiden oktober 2021 till och med maj 2022, uppger Expressen.

Förundersökningen leds av kammaråklagare Pontus Hamilton, som arbetar på Ekobrottsmyndighetens finansmarknadskammare. Till Expressen uppger Hamilton att inte inte vill gå in på detaljer i ärendet.

— Men det gäller brott kopplade till finansmarknaden. Marknadsmissbruksbrott, säger han.

Åklagaren uppger också att utredningen har pågått under mer än ett år och att fler personer ska ha förhörts på plats i Nasdaq-börsens lokaler i Frihamnen i samband med razzian.

Enligt Dagens Industri ska åtminstone en av de anhållna vara misstänkt för insiderbrott. Senast imorgon måste åklagaren besluta ifall de anhållna ska begäras häktade.