1984. Socialdemokraterna och Miljöpartiet satsar nu hundratusentals skattekronor på att finansiera anonyma åsiktspoliser som ska jaga oliktänkande på Internet. Syftet är att påverka valet 2018 till regeringens fördel, skriver Fjällsjö Nyheter.

Anonyma åsiktspoliser dammsuger Internet efter oliktänkande att polisanmäla med hjälp av skattemedel.

En anonym vänsterextrem grupp får över en halv miljon kronor av regeringen för att jaga människor med andra åsikter, så kallat näthat. Med specialtillverkade datorprogram kartlägger, identifiera och polisanmäler extremisterna personer som kritiserar media och migrationspolitiken på sociala medier.

Vänsterextrema ”Näthatsgranskaren” kallar sina massanmälningar om hets mot folkgrupper för ”Projekt Valfrid”, eftersom de ska skapa frid för regeringen att oemotsagt föra fram sina i ett europeiskt perspektiv extrema åsikter.

”Under 2017 fick man 600.000 kronor i stöd av MUCF, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, som är en statlig myndighet som tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar”, avslöjar den kända judiska sexologen och författarinnan Katerina Janouch.

I takt med att åsiktskorridoren hårdnat och regimens intolerans mot oliktänkande ökat i styrka har allt fler kända mediepersonligheter sett sig tvingade av sitt samvete att ta ställning mot förtrycket.

Ofta riktas massanmälningarna mot äldre människor som skrivit Facebook-inlägg efter att ha blivit förfärade av den tragiska samhällsutvecklingen. De äldre som jagas drabbas ofta hårt av trakasserierna, trots att det i de flesta fall rör sig om okynnesanmälningar som inte tar sig längre än till ett polisförhör.

”En av de där ”arga tanterna” som nu behöver advokat är min 73-åriga mamma! Hon är en dem som vägrar acceptera hedersmord, gruppvåldtäkter, könsstympning, lönediskriminering och allt som hotar det samhälle de är van att tillhöra”, skriver dottern till en av de anklagade.

Sannolikt riskerar den nuvarande regimens agerande att skapa farliga prejudikat för med vilken respekt de själva kommer att behandlas när vinden vänt.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2018-03-03 22:57