INRIKES. Regeringen lättar på principen om att alla typer av reformer ska vara finansierade och går ut med att de kommer fortsätta låna pengar för att täcka upp för den enorma strömmen av asylsökare.

Bara i år har staten lånat närmare 10 miljarder kronor för att kunna täcka upp de kostnader som den enorma tillströmningen av asylsökare resulterar i. Finansminister Magdalena Andersson säger att upplåningen för asylmottagandet kommer att öka ytterligare.

Inte bara kommer alla asylsökare som kommer hit kosta pengar för uppehälle och sysselsättning enligt Andersson. Utan asylanterna kommer även att vara orsak till höga kostnader för arbetsmarknadspolitiska åtgärder när de ska slussas ut i arbetslivet.

Andersson låter även meddela att hon längtat efter att få släppa principen om att reformer ska täckas ”krona för krona”. Detta är något som oroar Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson.

— Men det oroar mig definitivt att vi har en finansminister som nästan säger sig längta till att göra ofinansierade reformer. Det är problematiskt, då är man lätt ute på en farlig väg.

Källa:
Regeringen redo fortsätta låna


  • Publicerad:
    2015-12-12 21:35