INRIKES. Regeringen har utannonserat att de vill ”rekordsatsa” på polisen under de närmaste åren. Dessutom lovar statsminister Stefan Löfven att detta initiativ ska ”knäcka” gängen.

Statsminister Stefan Löfven (S) har utannonserat att regeringen vill ”rekordsatsa” på polisen under de närmaste åren. De vill nämligen att polisen ska tilldelas två miljarder kronor extra nästa år och därefter ska beloppet trappas upp och slutligen hamna på 2,8 miljarder år 2020. Målet är att dagens 30 000 poliser ska öka till 40 000 år 2024.

Justitieminister Morgan Johansson (S) meddelar också att de då kräver att fler brott ska klaras upp.

— Vi ställer också krav på polismyndigheten att man blir bättre på att klara upp brott, att man utökar utredningskapaciteten och att man måste finnas i hela landet, säger Johansson.

Alla är dock inte lika imponerade av Löfvens och regeringens ”plötsliga” vilja att agera.

— Regeringen har under lång tid förnekat att vi har en poliskris. Jag tycker att det är tragiskt att det krävs ett stort antal dödsskjutningar för att man nu ska inse att det krävs rejäla satsningar, säger Moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tobé om miljardsatsningen.

Regeringen kan heller inte svara på när ”satsningen” kommer att märkas i form av exempelvis fler poliser ute på gatorna. Däremot kan Löfven lova att gängen kommer att ”knäckas”.

Källa:
Regeringen kräver att fler brott klaras upp


  • Publicerad:
    2017-08-20 21:05