HOMOLOBBYN. Efter att en man reagerat starkt på att två lesbiska kvinnor provokativt hånglat offentligt på puben Bishops arms under den gångna helgen känner sig liberala homoförespråkare nödgade att hålla en regnbågsmanifestation på nämnda pub.

Förra helgen gick ett lesbiskt par ut på puben Bishops arms i Luleå för att äta en parmiddag. Vid bordet bredvid satt en man och tre kvinnor. Det lesbiska paret började hångla varpå mannen reagerade på beteendet. Ord växlades mellan sällskapen och det hela kulminerade i en fysisk konfrontation där även barpersonalen blev inblandad.

Bishops arms har under en tid aktivt och medvetet arbetat med så kallade hbtq-frågor.

— Det är viktigt för oss som jobbar här att visa att vi är medvetna och att det inte finns några skillnader mellan människor. Puben är till för alla, säger Henrik Sandberg som driver Bishops arms.

På fredag om två veckor blir det en regnbågsmanifestation på puben och tanken är att alla som sluter upp ska bära någon form av regnbågsfärgat attribut.

Lena Edenbrink, nyvald ordförande för HBT-Socialdemokrater i Luleå hyllar initiativet från Bishops arms.

— Det är ju en helt underbar idé. Man blir otroligt ledsen när en sådan här sak inträffar men på ett sätt var det bra att det hände just på Bishops arms. Där är man är mycket duktiga på de här frågorna. Personalen förstod snabbt vad det var frågan om, säger Edenbrink.

Källa:
Färgstarkt svar på attacken


  • Publicerad:
    2017-05-03 20:30