MIGRATION. Fredrik Reinfeldt har nu kommit med ett nytt utspel om invandringen. Enligt honom har Sverige fysisk plats för ”betydligt fler” flyktingar.

rein

I en intervju med den danska tidningen Politiken utvecklar Sveriges förre statsminister Fredrik Reinfeldt sin syn på bland annat invandring och flyktingmottagande.

Enligt honom har Norden plats för betydligt fler flyktingar än vad som strömmar in i landet idag. Även om flyktingmottagandet till en början kan innebära praktiska bestyr är det viktigt att Sverige fortsätter med att hålla dörren på vid gavel för världen, menar Reinfeldt.

På frågan om varför Sverige, som tar emot flest invandrare per capita i EU, inte genomför några begränsningar av inflödet svarar Reinfeldt följande:

— Vad betyder ordet ”nog”? Är Sverige fullt? Är Norden fullt? Är vi för många människor? Vi är 25 miljoner människor som bor i Norden. Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt.

Vidare slår Reinfeldt ett slag mot alla som vill se ett homogent land och hålla väck invandrare, och menar att mängden invandrare ett land tar in inte påverkar samhällets möjligheter att integrera dessa.

Källa:
Reinfeldt: Der kan være mange flere asylansøgere i Norden


  • Publicerad:
    2014-12-07 17:15