MÅNGKULTUREN. De rasfrämmande invandrarna har tagit en våldskultur med sig till Norden som eskalerar. Polisen gör rekordmånga knivbeslag.

Om trenden fortsätter året ut så kommer det att i år bli den högsta siffran för knivdödade hittills, rapporterar SVT.

Poliser som SVT pratat med vill att knivlagen följs och att de som bär kniv hamnar i fängelse i stället för att få dagsböter.

— Jag har aldrig under mina år som polis hört att någon fått fängelse för att ha burit kniv trots att det finns på straffskalan, säger Reine Berglund, som är polisinspektör i Huddinge till SVT.

SVT har analyserat statistik på hur många som dött av knivvåld och hur många som vårdats på sjukhus i Stockholm på grund av knivstick under de senaste åren. Antalet personer som vårdats för knivskador 2019 var den högsta på fem år. I Stockholms län vårdades 212 personer under förra året.

På polisens beslagsenhet i Stockholm city kommer det in ”drösvis” med knivar i olika storlekar varje månad, skriver SVT.

Berglund anser att det långt ifrån bara är människor som lever i kriminella miljöer som bär kniv, till skillnad från skjutvapen som är favoritvapnet för gängkriminella.

— Det kan vara en machete eller vanliga bordsknivar, säger Gun Axlesson på beslagsenheten.

En del av knivarna som polisen konfiskerar, säljs vidare.

— De här knivarna förstörs eller säljs, säger Gun Axelsson.

Till vem och vilka Polisen säljer knivarna, rapporteras inte.


  • Publicerad:
    2020-12-08 12:10