MASSINVANDRING. Den lilla orten Lundsbrunn utanför Götene kan komma att fördubbla sitt invånarantal. Varför? Ett rekordstort asylboende planeras på orten.

Den lilla orten Lundsbrunn har för tillfället ett invånarantal på 887 personer men snart kan det komma att ändras. Migrationsverket vill nämligen göra om kurortens enorma hotell till ett asylboende. Ett asylboende med plats för närmare 900 asylsökande och därmed skulle orten invånarantal dubblas.

När ett boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn öppnade i Lundsbrunn förra året möttes det av protester från ortsborna och även nu har idén om att göra om det stora hotellet mötts av skeptiska reaktioner.

Folk på orten ska vara oroliga över hur länge invandrarna blir kvar i Lundsbrunn och vad som kommer att hända med den övriga verksamheten på kurorten.

Marika Westberg, boende i Lundsbrunn, är dock positiv till den ökade invandringen. Hon säger:

— Det handlar om att vara öppen. Att vara välkomnande, nyfiken och tänka efter vad var och en kan göra som till exempel bidra till klädinsamlingar och göra några aktiviteter tillsammans.

Källa:
Rekordstort asylboende kan öppna i Lundsbrunn


  • Publicerad:
    2015-10-30 09:30