STOCKHOLM. I samband med Svenskarnas partis demonstration den 14 september i år misshandlades en oskyldig man av vänsterextremister. Revolutionära fronten lade upp en film på misshandeln och påstod att offret var ”nazist”, något som polisen nu dementerar.

I samband med Svenskarnas partis demonstration i Stockholm i september genomförde bland annat Revolutionära fronten en motdemonstration för att försöka hindra och förstöra den tillståndsgivna demonstrationen. Revolutionära fronten lade efter några dagar upp en film där man tydligt ser hur de misshandlar två män. Den ene av dem visade sig vara en civilpolis. Vad gäller den andra misshandeln hävdar Revolutionära fronten fortfarande att mannen är ”nazist”.

På filmen som Revolutionära fronten publicerade ser man tydligt hur ett flertal attackerar en ensam man. När de har slagit ner honom fortsätter de sin misshandel med att sparka honom och slå honom upprepade gånger med en caféstol.

Stockholmspolisen har pratat med den misshandlade mannen och nu dementerar de Revolutionära frontens påstående. Polisen berättar att mannen är en gästarbetare från Slovenien som enbart vistades i Stockholm en kortare period. Inga kopplingar om att han skulle ha något med demonstrationen eller Svenskarnas parti att göra står att finna. Enligt polisen verkar mannen inte ha en aning om varför han blev utsatt för misshandeln.

”Vi har inte kunnat finna några sådana kopplingar. Det finns ingenting som tyder på det. Han verkar bara ha hamnat på fel plats vid fel tillfälle”, säger Bengt Carlsson vid Stockholmspolisen till Ekuriren.

Källa:
Här attackeras turist av vänsterextremister


  • Publicerad:
    2013-10-10 22:45