METOO Vänsterextremisten Armin Najafi dömdes förra veckan för sexuellt ofredande mot två systrar och en tredje kvinna som han fick massera i utbyte mot att de fick rabatt på hans tjänster som personlig tränare.

Armin Najafi (19901202-0997) är en veteran inom den svenska extremvänstern som tidigare varit aktiv i Revolutionära fronten (RF) och är dömd för många brott. 2010 attackerade han två sverigedemokrater när dessa besökte en skola i Linköping. En av sverigedemokraterna som Najafi attackerade då var den nuvarande riksdagspolitikern Markus Wiechel. För denna incident, där Najafi hotade, knuffade och stal flygblad från de två sverigedemokratiska politikerna, kom han att dömas för olaga hot.

Najafi är utöver detta sedan tidigare också dömd för hot mot tjänsteman (2008), överträdelse av besöksförbud och narkotikabrott (2011), dopingbrott (2015) och ringa narkotikabrott (2019). 2017 accepterade Najafi dessutom tre strafförelägganden för narkotikabrott och två fall av vapenbrott.

Påstods stå upp för kvinnor och misstänktes för mordbrand

2016 ska Armin Najafi ha varit drivande i protester mot en restaurang där flera kvinnor ska ha blivit sexuellt trakasserade av sin arbetsgivare samt haft problem med att få ut sin lön. Protesterna hyllades av kvinnomisshandlaren Kim Fredriksson på Aktuellt Fokus som skrev att ”Socialister agerade mot sextrakasserande restaurangchefer!” Restaurangen utsattes sedan för ett brandattentat som ödelade restaurangen och fick den att gå i konkurs. Najafi ska enligt egna uppgifter på Facebook ha varit anhållen och förhörd som misstänkt för den mordbranden, men han blev senare avskriven ur utredningen och ingen person kom att dömas för det attentatet.

Döms nu för sexuellt ofredande mot tre kvinnor

I år kom dock Armin Najafi själv att åtalas för sexuellt övergrepp och sexuellt ofredande mot tre kvinnor. Det var i egenskap av personlig tränare som Najafi verkar ha satt i system att ge unga kvinnor som hade svårt att betala för hans tjänster rabatt i utbyte mot att de skickade lättklädda bilder på sig själva till honom och lät honom massera dem.

Offren som trätt fram är två systrar och en väninna som alla upplevt obehag när Najafi masserade dem. Den äldre systern som hade anlitat Najafi under längst tid berättade följande om sina upplevelser:

Behandlingarna var okej till en början. Sedan började behandlingarna att bli alltmer obekväma och obehagliga. Armin Najafi masserade hennes rumpa och ljumske så att hennes trosor flyttade på sig och han kom åt blygdläpparna med tummen. Han hade även sina händer innanför hennes sportbehå och kom åt hennes bröst och bröstvårtor. När hon reagerade genom att spänna till benen eller försöka dra upp sportbehån fortsatte han att massera andra ställen på kroppen i stället. Ibland bad han om ursäkt.

Armin Najafi uttryckte ofta att han var en professionell personlig tränare och hon tvivlade därför på var ”gränserna gick”. Efter ett tag började hon dock tänka att han inte borde komma åt hennes kön och bröst av misstag så många gånger. Hon konfronterade inte Armin Najafi i samband med att han kom åt hennes kön eller bröst under behandlingarna. I stället försökte hon komma sent till passen för att de inte skulle hinna med behandlingen efteråt, men då kortade Armin Najafi i stället ner träningstiden för att hinna utföra behandlingen.

När den yngre systern berättade för den äldre att någon hade stoppat in sina händer innanför hennes trosor förstod den äldre systern direkt att det var Najafi som hade gjort det. Den yngre systern hade också noterat att massagen hon fick avvek från de Youtube-klipp som Najafi hade skickat till henne som förklarade vilken behandling han skulle ge henne. Det som fick bägaren att rinna över för den yngre systern var en incident i april 2020:

Vid det sista behandlingstillfället den 14 april 2020 låg hon på rygg och Armin Najafi masserade hennes lår. Han fortsatte att massera innanför hennes trosor och när hon tittade upp på honom hade han en intensiv blick. Hon klämde då ihop sina lår så att han fick dra loss sin arm. Därefter flög hon av massagebritsen och tog sig därifrån.

Najafi skickade därefter ett SMS där han bad om ursäkt och lovade att inte göra om det, men det blev ändå droppen som fick den yngre systern att prata med sin syster och sedan upprätta en polisanmälan. Detta trots att de båda systrarna var rädda för Najafi då denne sagt åt dem att de skulle läsa om honom på Flashback, där hans vänsterextremism och kriminalitet är omskriven.

Den trejde kvinnan vittnar om att hon uttryckligen sa åt Najafi att inte massera under hennes BH och trosor men att han ändå tog av hennes BH och masserade brösten. Det var första och sista gången den kvinnan använde Najafis tjänster och hon blev så omskakad att hon glömde sina träningsskor då hon skyndade sig iväg när massagen var klar.

Tingsrätten rubricerade ner brotten mot de två systrarna till sexuellt ofredande istället för sexuellt övergrepp och Najafi var bara åtalad för sexuellt ofredande mot deras väninna, varför han i slutänden kom att dömas till sexuellt ofredande mot de tre kvinnorna. Påföljden blev villkorlig dom med samhällstjänst i 120 timmar samt skadestånd på 20 000 kr vardera till de båda systrarna och 5 000 kr till den tredje kvinnan.

I domen beklagar sig Najafi över att detta har förstört hans liv:

Det här har raserat hela hans liv. Han har förlorat sitt arbete, sin bostad och sin tillit till andra människor.

Misstänkt för kränkande fotografering

Polisen tog också Armin Najafis mobil i beslag och hittade i den nakenbilder från hans träningslokal. Totalt var det cirka 158 stycken nakna eller lättklädda bilder på 2-3 kvinnor som fotats med en mobil när de låg på massagebristen i Najafis träningslokal.

En av de mer oskyldiga bilderna som verkar ha tagits i smyg i Armin Najafis träningsstudio.

Polisen misstänkte därför Najafi för kränkande fotografering, men under utredningen lyckades polisen aldrig identifiera någon av kvinnorna och kunde därför inte heller motbevisa Najafis påstående att kvinnorna på bilderna hade gett samtycke till fotograferingen. Noterbart är dock att Najafi inte heller ville berätta vilka kvinnorna var så att de själva kunde bekräfta det för polisen.

Bjöd på gratis bananer

Armin Najafi startade sitt träningsföretag 2019 och kallade sig ”Coach Baba”. En av tjänsterna han erbjöd sina klienter var obegränsat med gratis bananer under träningen. Efter de sexuella övergreppen som ägde rum 2020 har Najafi fått börja äta sina bananer själv då hans PT-verksamhet dött ut.

Källa:
B 1955-20 (Linköpings tingsrätt)