STOCKHOLM/LUDVIKA. Under tisdagen inleddes rättegången i Riazat-fallet.

södertörns tingsrätt standard

Idag, tisdag den 11 mars, inleddes rättegången i Riazat-fallet där Pär Sjögren och Emil Hagberg står åtalade för ofredande respektive grov misshandel av vänsterpartisten Daniel Riazat. Domen i det här fallet kommer för Hagbergs del bakas ihop med hans dom i Kärrtorp-fallet.

Då Hagberg fortsatt sitter häktad efter Kärrtorp-rättegången, som avslutades i torsdags förra veckan, har det beslutats att Riazat-rättegången ska hållas i Södertörns tingsrätt.

Under tisdagens förhandlingar hördes flera av de inblandade parterna. Daniel Riazat pekade som ensamt vittne ut Emil Hagberg som personen som ska ha slagit en glasflaska i huvudet på honom. Ett annat vittne från vänstersidan pekade ut en annan person som gärningsman. Hagberg själv förnekade att han slagit Riazat.

Pär Sjögren erkände att han greppat tag i Riazat men menade att det var såpass lindrigt att det ej borde räknas som ofredande. Vidare vittnade Sjögren om att Hagberg ej var personen som slagit Riazat, men Sjögren ville inte berätta för rätten vem det var som slog Riazat.

På bilden som en av Motståndsrörelsens aktivister tog med sin mobil syns en långhårig Daniel Vergara sittande till vänster och Daniel Riazat stående till höger.

På bilden, som en av Motståndsrörelsens aktivister tog med sin mobil, syns en långhårig Daniel Vergara sittande till vänster och Daniel Riazat stående till höger.

Både Hagberg och Sjögren förklarade att Motståndsrörelsens aktivister hade åkt till mötet för att verbalt konfrontera Riazat och de andra svenskhatarna som hade anordnat en antirasistisk demonstration kort efter ett mångkulturellt mord på en svensk småbarnsfar.

Även Alexander Bengtsson från Expo vittnade under dagen. Bengtsson, som vid upprepade tillfällen blev tillsagd av domaren att sluta läsa innantill från sina papper, svamlade mest om konfrontationen vid Slussen och andra gamla händelser. I övrigt rapporterar Nordfronts utsända att Bengtsson av säkerhetsskäl kördes till och från rätten av en taxi.

Rättegången kommer att fortsätta under onsdagen då bland annat poliser ska lämna vittnesmål och slutpläderingar ska hållas.


  • Publicerad:
    2014-03-11 19:46