PROPAGANDA. Den förmögne Hollywood-skådespelaren Richard Gere, 69, uppmuntrar nu till illegal migration till Europa i ett propaganda-spektakel ombord på ett skepp lastat med ekonomiska migranter i Medelhavet.

Den förmögne Hollywood-skådespelaren Richard Gere, 69, har i dagarna gjort en paus i sin Toscana-semester för att delta i ett propaganda-jippo ombord på ett av NGO-organisationen Proactiva Open Arms fartyg och uppmuntra till illegal migration till Europa.

Jippot arrangerades av Proactiva Open Arms som redan 2016 anklagats för att delta i människohandel genom att transportera migranter från förutbestämda platser nära den afrikanska kusten till Italien, Malta och Spanien. Tillvägagångssättet strider mot den internationella sjöfartslagen som säger att räddade människor ska föras till närmaste hamn.

Gere ses i en video ombord på fartyget lasta över förnödenheter, visa bilder av sin 6-månaders son och posera med de förhoppningsfulla migranterna. Det finns 121 afrikaner ombord som hoppas på en ”bättre framtid” i Europa.

Hollywood-skådespelaren Richard Gere visar ivrigt upp bilder av sin 6-månaders son. Bild: Youtube.

I videon förklarar skådespelaren att det viktigaste för migranterna är att få komma i land i Europa där de ska ”tas om hand” och ”påbörja nya liv”.

Richard Gere uppmuntrar till illegal migration till Europa. Bild: Youtube.

Spektaklet har fått reaktioner bland annat av italienska inrikesministern Matteo Salvini som kallar upptåget en ”provokation” och som bett Gere ”ta med migranterna till Hollywood på sin privatjet”.

På Twitter har kommentarer drivit med Hollywood-skådespelarens rikedom och även frågat sig varför afrikanerna tvunget måste till Europa.

”Hur många afrikanska migranter har Richard Gere bjudit in att bo med honom i hans 450-miljonersvilla?” Skärmbild: Samhällsnytt.

”Och Europa är den enda säkra platsen?” Skärmbild: Samhällsnytt.

Källa:
Richard Gere på Medelhavet – vill föra över mer migranter till Europa


  • Publicerad:
    2019-08-11 11:05