USA. Nationalisten Richard Spencer talade igår kväll på Auburn University och påpekade bland annat att identiteter grundade på konsumtion eller sexuella avvikelser inte hotar systemet. Det systemet fruktar är vit identitet, menade Spencer.

Den amerikanske nationalisten och alt-right-profilen Richard Spencer talade igår på Auburn University. Talet blev en seger för den växande alt-right-rörelsen då universitetet efter att först ha tillåtit Spencer att tala på campus ville avboka mötet på grund av öppna eller underförstådda hot från antifascistiska terrorister. Men universitetet tvingades till slut att upprätthålla sin ursprungliga överenskommelse med Spencer då icke-privata universitet enligt lagen inte får neka talare.

En journalist från Buzzfeed med judisktklingande efternamn lyfter fram den yttrandefrihetshatande vänsterns hot mot vita nationalister i USA:

Etablerade medier har spridit uppgifter om att nationalisterna i efterhand jagades från platsen av vänsterextremister, men detta förnekas av nationalisterna som menar att någon större sammandrabbning inte ägde rum. Med tanke på hur medialt övervakade dessa tillställningar är kan man utgå från att ryktet är falskt tills det framkommer filmer som bevisar motsatsen.

På Red Ice Livestream kan man se hela tillställningen inklusive Spencers tal i efterhand:


  • Publicerad:
    2017-04-19 10:15