VAL. Valresultatet för riksdagen är nu klart. Valet visar att över 17,5 procent röstat på Sverigedemokraterna och en halv procent på andra invandringskritiska partier. Av dessa visar sig minst 2106 svenskar vara nationalsocialister.

Klicka för större bild.

Länsstyrelsen har nu kontrollräknat alla riksdagsrösterna och valresultatet anses nu vara klart om inga ändringar görs eller omfattande valfusk uppdagas och kan bevisas.

Vi kan se att den invandringskritiska fåran får 18,7 procent av rösterna. Här har vi även räknat med Medborgerlig samling som verkar vara för begränsad invandring precis som Sverigedemokraterna. Båda dessa partier uppfattas som motståndare till mångkulturen. Resultatet:

Sverigedemokraterna: 17,53 procent och 1135627 röster

Alternativ för Sverige: 0,31 procent och 20290 röster

Medborgerlig samling: 0,20 procent och 13056 röster

Nordiska motståndsrörelsen: 0,03 procent och 2106 röster

LÄS ÄVEN: Upp till 20% stöd för Nordiska motståndsrörelsen i valet

Fredrik Vejdeland, som under valdagen visade hur Nordiska motståndsrörelsen segrat under valkampanjen och avancerat organisationens förmåga, kommenterar valresultatet till Nordfront.

— Som vi påpekat sedan lång tid tillbaka var valresultatet inte det absolut viktigaste utan det handlade snarare om att bygga organisationen och använda valkampanjen som plattform för att föra ut våra åsikter. Detta har vi definitivt gjort och vi har kraftigt normaliserat oss på de orter där vi verkat. Naturligtvis hade vi hoppats på fler röster, men vi är knappast ensamma om det. Nu ska vi analysera vad som måste göras för att på sikt förändra människor. Där har valkampanjen fungerat som redskap för att bygga vidare organisationens struktur och förmåga, säger Fredrik Vejdeland från riksledningen i Sverige.

LÄS ÄVEN: 9 stora saker som vi åstadkommit under valrörelsen

Vad gäller själva valresultatet menar Vejdeland att det finns anledning att vara besviken men att skillnaden mellan Nordiska motståndsrörelsen och andra nya alternativ ändå är ganska liten.

— Vi har haft stenhård konkurrens om de invandringskritiska rösterna. Dels av ett parti som redan sitter i riksdagen som till och med många nationella röstat på för att ge dem ”sista chansen” till att få inflytande. Men också av ett nytt parti bestående av flera riksdagspolitiker, ett parti som hypats enormt av i princip hela den nationella rörelsen och en stor del av alternativ media. Man kan lugnt säga att vi har dragit hela vårt lass själva och ändå är skillnaden mellan oss och exempelvis AfS inte så stor som många hade gissat. Utvecklingen blir intressant nu när SD inte lyckades som många hade hoppats, säger Vejdeland.

Valresultatet visar att Socialdemokraterna gjort sitt sämsta val någonsin och att Miljöpartiet var nära på att åka ur riksdagen – trots massimporten av nya väljare. Samtidigt går den nationella och invandringskritiska fåran framåt.

— Nordiska motståndsrörelsen och Alternativ för Sverige fick sammanlagt 22 396 röster, vilket kan jämföras med Svenskarnas parti som ensamt nationellt parti fick 4 189 röster under förra valet. Utvecklingen går åt rätt håll för både nationella och Sverigedemokraterna, nu måste vi bara ta reda på varför vi inte ökar så mycket som vi borde göra och agera utefter det.

Vad gäller just Nordiska motståndsrörelsens resultat säger Vejdeland att det finns goda tecken.

— En överväldigande majoritet av de som röstat AfS och kanske en och annan från Medborgerlig samling hade kunnat rösta på Nordiska motståndsrörelsen om Nordiska motståndsrörelsen varit den enda utmanaren till Sverigedemokraterna, säger Vejdeland och fortsätter.

— Jag vet med säkerhet att det finns valkandidater inom AfS men också Sverigedemokraterna som är nationalsocialister. Och det finns många nationalsocialister som har röstat på dessa alternativ framför Nordiska motståndsrörelsen för att man sett det som mest realistiskt och taktiskt. Personligen föredrar jag att se dessa personer som ”NS-light”. All heder åt de 2106 personer i landet som är ”hardcore-NS”, se nu bara till att sluta upp på nästa stora demonstration i Nordiska motståndsrörelsens regi!

Nu inväntar vi resultaten för kommun- och landstingsvalen vilka är mer intressanta för Nordiska motståndsrörelsens del.


  • Publicerad:
    2018-09-16 12:36