USA Eftersom åklagaren i Rittenhouse-fallet inte tillhandahöll försvaret korrekt bevisning under rättegången vill Rittenhouses försvarare nu förklara hela rättegången ogiltig.

Det var i fredags som Nordfront kunde rapportera om att 17-årige Kyle Rittenhouse friades på samtliga punkter som han åtalats för efter de uppmärksammade skotten i Kenosha, Wisconsin.

Rittenhouses försvarare Mark Richards har under och efter rättegången riktat skarp kritik mot åklagarsidan, som leddes av distriktsåklagare Thomas Binger. Nu rapporterar bland annat Breitbart att försvaret dessutom kräver att hela rättegången ogiltigförklaras.

Anledningen är att Thomas Binger visade upp drönarvideo som visade hur Rittenhouse sköt pedofilen och juden Joseph Rosenbaum till döds i samband med att Rosenbaum attackerade honom. Åklagaren försökte hävda att det var Rittenhouse som provocerade Rosenbaum och andra genom att sikta på dem med sitt vapen.

Problemet, enligt Rittenhouses försvarare, är att åklagaren inför rättegången tillhandahöll en lågupplöst version av videon som bevisning. Filen som försvaret fick ta del av och som senare spelades upp för rätten var på 3.6MB, samtidigt som en högupplöst version av samma video på 11.2MB spelades upp först mot slutet av rättegången utan möjlighet för försvaret att använda den.

Försvaret menar att det lågupplösta videoklippet hade en ”dramatiskt” lägre upplösning, som gjorde att man inte kunde få en detaljerad överblick av det som lades fram som bevisning.

Man misstänker att åklagaren medvetet valde att skapa en lågupplöst version av videoklippet när han argumenterade för att Rittenhouse ska ha provokatitvt siktat sitt vapen mot vänsterextremister eftersom man på den högupplösta versionen tydligt ser att Rittenhouse inte alls gör det.

I försvarets talan om att ogiltigförklara rättegången skriver man att videoklippet var central bevisning i fallet och att ”åklagarens underlåtenhet att tillhandahålla samma bildkvalitet är i det här fallet uppenbarligen medvetet och till men för den åtalade”.