Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

RN#76: Händelsen i Helsingfors, Mattias Albinsson och att USA bombar åt Islamska Staten

Av Redaktionen, 2016-09-23
redaktionen@nordfront.se

NORDFRONT. RN#76 är en nyhetssändning i vilken även Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg och den finske aktivisten och gruppledaren Juhani Keränen medverkar.

Klicka för förstoring.

Klicka för förstoring.

Här kommer avsnitt 76 av Radio Nordfront i vilket de fasta medarbetarna Robin Palmblad, Pär Öberg, Emil Hagberg och Martin Saxlind diskuterar aktuella nyheter.

Medverkar gör även Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg och den finske aktivisten och gruppledaren och Juhani Keränen.

Skribenten Mattias Albinsson som ”vill tysta” nationella:

mattias_albinsson_friatider-460x250

Nordfront bemötte tidigare i veckan en hetsig artikel artikel författad av Mattias Albinsson som gjort sig känd för att genom webbtidningen Fria Tider systematiskt hetsa mot Nordiska motståndsrörelsen:

Hetsartikeln på Fria Tider är skriven av en Mattias Albinsson som flera gånger tidigare har hetsat mot Nordiska motståndsrörelsen, bland annat genom att alltid understödja massmediala drev mot organisationen och konstant kalla nationalsocialister för öknamnet ”nazister”. I den senaste artikeln används formuleringen ”nazist” vid hela nio tillfällen, vilket kan jämföras med etablerade finska medier som i ett fall nöjde sig med att använda begreppet en gång i ingressen till en betydligt längre artikel än den Fria Tider skrivit.

Mattias Albinsson har under lång tid skrivit för Fria Tider och har tidigare hindrat tidningen från att publicera en artikel om projektet ”Stoppa våldtäkterna”, eftersom det drevs av Christopher Pedersen – en känd medlem i det numera nedlagda Svenskarnas parti som enligt Albinsson var ”nazister”. I en mejlkonversation mellan Albinsson och Pedersen förklarade den förstnämnde att han helst vill ”tysta SvP” då ett sådant parti kan piska upp ett ”nazisthot”:

”Helst vill jag nog tysta SvP och liknande partier som utgör ett hot mot oss svenskar, ni är en av de viktigaste orsakerna till att vänsterkrafter kan piska upp ett ’nazisthot’ och förmå folk att fortsätta att rösta på Mångkulturen.”

Hur Albinsson motiverar att han själv nu hjälper till att piska upp ett ”nazisthot” genom att hetsa mot Motståndsrörelsen är oklart. En rimlig gissning är dock att han inbillar sig att om han och andra fientliga aktörer lyckas krossa alla organisationer han ser som ”nazistiska”, så är det problemet ur världen och svenskarna kommer helt magiskt att rösta bort ”Mångkulturen”.

Klicka här för att läsa hela Nordfronts bemötande av Albinssons artikel som även innehöll en del felaktigheter.

Några Alt-Right memes med udden mot Hillary Clinton:

7a3852083a1fda111602b8645022f2b4dddde5ae

hillary-and-pepe-ben-garrison_orig 7a5615d6490cfa5b6411eba91e0d6a222e21dfe1_1_600x793

Flanellskjorte-bilden som Öberg talar om:

"Flanellskjortorna".

”Flanellskjortorna”.

Avsnittet gick bland annat in på:

  • Initialt intervjuas den finske aktivisten och gruppledaren Juhani Keränen gällande hans engagemang i den finska grenen av Nordiska motståndsrörelsen.
  • Keränen berättar om händelsen i Helsingfors, där den den 28-årige mötesstöraren Jimi Joonas Karttunen ska ha tillrättavisats efter att han varit aggressiv och spottat mot Nordiska motståndsrörelsens aktivister. Karrtunen verkar då fått en spark i bröstet och trillat och slagit huvudet och avlidit en vecka senare efter att han blivit hemskickad av läkare.
  • Simon Lindberg svarar på frågor som inkommit gällande demonstrationen den 12 november i Stockholm.
  • En diskussion kring den antinationelle skribenten Mattias Albinsson som gjort sig känd för systematisk hets riktad mot Nordiska motståndsrörelsen.
  • Att nobelpristagaren Barack Obama bombat Syriska Armén så att Islamska Staten kunde inleda en markoffensiv 7 minuter efter att bomberna slutat falla.
  • Att Ryssland avfyrat kryssningsrobotar och sprängt ihjäl ett 30-tal israeliska och västerländska underrättelseofficerare som i ett stridsledningsrum i Syrien förde befälet över de terroriststyrkor som försöker största Syriens folkvalde president Bashar al-Assad.
  • Alt-Right-rörelsen i USA och hur den aggressivt angriper judisk makt-rörelsen och medverkar till att ge de sistnämnda politisk hetta på hemmaplan.

Släpps vanligtvis på fredagar

Radio Nordfront-redaktionens ambition är att avsnitten ska kunna släppas på fredagar.

Stöd Radio Nordfront:

Gillar du Radio Nordfront? Ditt stöd behövs och från och med nu går det för er lyssnare att donera till Radio Nordfronts verksamhet.

Swish-nummer: 1233882990
Bitcoins-plånbok: 1AJiMVvWvSc7eShqEvHa7mufkNne4CnhQa
Paypal: Donera genom Paypal.

Bitcoin-Profits3f2acbaa-c36c-44e1-9542-28436d34a695serveimage

Lyssna på avsnittet (160 minuter):

Ladda ner mp3-versionen av avsnittet här. Besök mp3-arkivet här.

Radio Nordfront är tänkt att fylla den efterfrågan som uppenbarligen finns på att Nordfront och Motståndsrörelsen ska börja med podcast/webbradio. Vi har valt att börja i liten skala och tänker känna pulsen på våra lyssnare och utvecklas allt eftersom. Vi försöker att ha stora öron och vara våra lyssnare tillmötesgående.

Radio Nordfront är en del av Nordfront och Nordiska motståndsrörelsen och budskapet som förs ut i radion kommer i stort att vara i linje med det som rörelsen står för. I vissa, ofta mindre viktiga, frågor är dock åsikterna mer personliga.

Fasta programledare: Robin Palmblad, Pär Öberg, Emil Hagberg och Martin Saxlind.

Radio Nordfront gillar åsikt- och yttrandefrihet. Därför bjuder vi titt som tätt in oliktänkande människor som vi tycker är intressanta.


  • Publicerad:
    2016-09-23 22:20