Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Robert Aschberg går i pension – tänker arbeta ändå

Av Redaktionen, 2019-03-21
redaktionen@nordfront.se

MEDIA. Det har stormat hårt kring juden Robert Aschberg på senare tid, framförallt med tanke på Granskning Sveriges dokumentär om honom. Nu rapporterar lögnpressen att han tänker gå i pension.

Robert Aschberg.

Juden och mångmiljonären Robert Achberg har i decennier varit en profil i framförallt diverse så kallade samhällsprogram i TV. Just nu är han aktuell för programmet ”Trolljägarna”, där han tillsammans med Frida Boisen letar upp alltifrån nätbrottslingar till politiska dissidenter som skriver på Internet för att konfrontera dem.

Nyligen publicerade Granskning Sverige en radiodokumentär där allvarliga anklagelser riktades mot Aschberg, bland annat rörande kopplingar till mystiska dödsfall, barnpornografi och ett uttalande som kan tolkas som rättfärdigande av sexuella övergrepp på djur.

Dokumentären censurerades snabbt på alla plattformar, men Nordfront har sett till att den finns på den ryska sajten VK eftersom den är känd för att hysa betydligt större yttrandefrihet än sina västerländska konkurrenter.

Röster har också höjts för att Aschberg i ljuset av dokumentären bör utredas för brott.

”Vad som finns i att ”vännen” Stieg Larsson fick en hjärtinfarkt på sitt jobb efter en påstådd ekonomisk överföring till Robert Aschbergs verksamhet, samt medborgarjournalisten Bechir Rabani hjärtinfarkt i hemmet medan han exponerade Robert Aschbergs förflutna, är saker som borde utredas. Bland mycket annat”, skriver exempelvis bloggaren Peter Harold.

I tisdags fyllde Aschberg 67 år och nu skriver Bonniertidningen Expressen att han därmed tänker gå i pension. Men enligt Aschberg tänker han likväl fortsätta att jobba, om än inte lika mycket.

— Det är väl en sanning med modifikation. Jag är pensionär på ett sätt men kommer att jobba ändå, säger Robert Aschberg.

Han planerar redan nya program med sin arbetsgivare Nent, som bland annat äger TV3.

— Vi har diskussioner, ungefär så kan man säga. Det är väl så att i dessa konkurrensens tidevarv att vad som diskuteras och vad som bestäms, det brukar respektive mediehus vilja torgföra själv vid rätt tid. Så det får man inte prata om, säger Robert Aschberg.

Expressen, liksom övriga mainstreammedier, underlåter att nämna de allvarliga anklagelserna som riktas mot Aschberg.

Källa:
Aschbergs besked om framtiden – går i pension


  • Publicerad:
    2019-03-21 10:30