MÅNGKULTUR. Röda Korset och TINE i Norge anordnade förra helgen så kallade vänskapsfrukostar på asylboenden i hela landet.

tine_rode-kors

TINE och Röda Korset i Norge anordnade lördagen den 22 oktober så kallade vänskapsfrukostar på 84 av Norges 201 asylboenden där lokalborna bjöds in till att träffa asylsökarna och få en gratis måltid. Enligt generalsekreteraren för Röda Korset i Norge, Sven Mollekleiv, var avsikten med projektet att bidra till ”integreringen” av asylsökarna.

— Asylsökarna är människor som du och jag. God integrering mellan flyktingar och lokalsamfund handlar om att mötas och lära känna varandra. Därför är vi så otroligt tacksamma och glada för att så många deltog på dagens vänskapsfrukostar över hela landet.

TINE:s koncernchef Hanne Refsholt deltog på frukosten som anordnades på asylboendet Ila i Oslo och hon säger med stolthet att 7 500 personer deltog på frukostar över hela landet.

— Att dela måltid är ett fint sätt att starta nya vänskaper på, oavsett språk, kultur och livssituation. I TINE jobbar vi varje dag med att skapa goda matupplevelser. Därför är vi extra stolta över att vi tillsammans med Röda Korset idag har fört ihop tusentals människor över en fin måltid.

TINE är en av initiativtagarna till projektet och hundratals frivilliga från Röda Korset har varit med på att genomföra projektet. TINE har i tillägg till detta bidragit med att donera tre öre per såld mjölk under hela oktober måndag till årets TV-gala. Syftet med årets gala var att stötta Röda Korset i sitt arbete för ”flyktingar” i både utlandet och i Norge.

Källa:
TINE og Røde Kors arrangerte frokoster for «integrering»


  • Publicerad:
    2016-10-27 12:00