VÄSTRA GÖTALAND. Efter flertalet ”rasistiska och sexistiska kommentarer” tvingas nu kommunstyrelsens ordförande i Vänersborg Marie Dahlin (S) att avgå. ”Det är jättetråkigt men jag gör det för partiets skull”, skriver den avgående kommunpolitikern i ett sms till SVT.

Sossebossen Marie Dahlin tvingas avgå efter ”rasistiska och sexistiska kommentarer”. Foto: Facebook.com.

Situationen blev ohållbar för Socialdemokraterna i Vänersborg när deras starke kvinna, kommunstyrelseordföranden Marie Dahlin, under flera års tid fällt flertalet politiskt inkorrekta och olämpliga kommentarer offentligt.

Vid ett tillfälle ska hon ha antytt att kvinnor önskar att bli våldtagna genom att säga:

Det här med de som säger sig vara rädda för överfall och våldtäkt, kan det inte lika gärna vara omvänt, det vill säga önsketänkande för att de inte fått sig något på länge?

Vid ett annat tillfälle ska Dahlins praktikant från Sydafrika ha varit på vift, varpå hon ropat högt i korridoren:

— Var är min neger?

Dahlin ska dessutom vid flera tillfällen ha utfört ”handpåläggning på det motsatta könet”.

Genom hela processen har Dahlin nekat till anklagelserna, men kom trots detta att avgå under tisdagen efter att Socialdemokraterna i Vänersborg hållit ett extrainkallat krismöte.

— Det vi pratade om är plumpa och sexistiska skämt som har förekommit en längre tid. Det är så omfattande anklagelser, ingen har hittat på allt detta, kommenterar Dan Nyberg, som är ledamot i den lokala partistyrelsen.

Marie Dahlin har inte valt att uttala sig, men skriver i ett sms till SVT att ”Över 30 års politik för min del är över, det är jättetråkigt men jag gör det för partiets skull”.

Källa:
Dahlin, S, avgår – anklagas för rasism och sexism


  • Publicerad:
    2018-11-28 20:00