CENSUR. Den ryska Public Service-kanalen Russia Today har blockerats av flera amerikanska kabelbolag. Detta trots att kanalen är gratis för leverantörerna.

Samtidigt som USA hävdar sig ha ”bevis” för att den syriska regimen använt kemiska vapen, och nu gör sig redo för militärt ingripande i Syrien, har amerikanska kabelbolag blockerat Russia Today.

RT:s kanalchef, Margarita Simonyan, kommenterade censuråtgärden på fredagen: ”Jag har sedan länge väntat på när vår tevekanal börjar blockeras i USA. Nu har man börjat med det. Det är yttrandefrihet det!”

Kommentaren handlar om att den amerikanska webbplatsen Reddit, med över en miljon prenumeranter, stängt av och blockerat RT i veckan.

Nyligen fick också den iranska engelskspråkiga tevekanalen PressTV sitt Youtube-konto avstängt. Detta ska enligt kanalen ha skett efter påtryckningar av den sionistiska lobbyorganisationen ADL.

Russia Today:

Russia Today är en tevekanal som många sanningssökare i västvärlden använder sig av för att få en annan tolkning av världspolitiska händelser. RT anses vara en viktig motpol till de stora internationella sionistkontrollerade nyhetsbyråer och medier, som bland annat svenska läsare får sin information ifrån.

Under kriget mot Libyen förde Russia Today en debatt kring FN:s brytande av folkrätten, Natos övergrepp samt lät bägge sidor komma till tals. RT presenterade en rad viktiga uppgifter som majoriteten svenska läsare aldrig fick tillgång till. Bland annat kunde RT visa att Nato inte alls varit så precisa i sina bombningar utan att de i själva verket dödade civila. Det var också RT som kunde visa att libyska stridsflyg inte attackerade civila – vilket var en av anledningarna till interventionen mot Libyen – eftersom rysk militär, som har övervakning i området, inte kunnat registrera någon sådan verksamhet.

Källor:
Reddit blocked Russia Today channel, “So much for the freedom of speech” – RT Editor
RT.com partially banned by Reddit


  • Publicerad:
    2013-08-31 13:59