MEDIA. Russia Today har nu uppmärksammat gruppvåldtäkten på Gotland och det folkliga missnöjet mot massinvandringen samt Nordiska motståndsrörelsens aktivism på ön.

rt-gotland

Den ryska statens medieplattform Russia Today, RT, har nu uppmärksammat gruppvåldtäkten på den rullstolsburna kvinnan på Gotland.

I artikeln tar RT upp att polisen och de etablerade medierna hemlighåller våldtäktsmännens nationalitet och att det var Nordfront som avslöjade för allmänheten hur tre av de misstänkta personerna såg ut. RT skriver sedan att användare på sociala medier skärmdumpat filmen och postat arga kommentarer och citerar i artikeln ett antal invandringskritiska Twitter-konton.

Vidare nämner RT hur polisen skickade förstärkningar till ön för att försöka lugna ner den upprörda stämningen. I artikeln nämns också den spontana demonstrationen som gotlänningarna genomförde samt Nordiska motståndsrörelsens offentliga flygbladsutdelning i centrala Visby.

När RT skriver om Nordiska motståndsrörelsen skriver tidningen att organisationen av lokalmedia på Gotland kallas för ”nynazistisk”, och reserverar sig alltså försiktigt mot användningen av den negativt laddade etiketten. RT skriver också att Motståndsrörelsens manifestation var fredlig.

Avslutningsvis passar RT på att informera sina läsare om att svenska folket enligt en ny opinionsundersökning är trött på massinvandringen. Undersökningen från Inizio som RT hänvisar till visar att 60 procent av svenskarna vill minska invandringen och bara 13 procent vill se ökad asylinvandring.

— Det är fascinerande att ryska medier är mer måna om det svenska folkets säkerhet och välmående än den etablerade median i Sverige. Men det kanske beror på att svenska medier egentligen är till övervägande del judiska, kommenterar Nordfronts chefredaktör Fredrik Vejdeland RT:s artikel. Vejdeland fortsätter sedan:

— Bortsett från några bristfälliga översättningar här och där ger jag RT:s artikel tummen upp. RT betonar att Motståndsrörelsens flygbladsutdelning var fredlig medan svenska medier försöker få det till att demonstrationen var ”olaglig” trots att Sveriges grundlag ger oss demonstrationsfrihet. Till skillnad från svenska journalister har RT förstått vad som händer och varför, RT sätter händelserna i samband med massinvandringsvågen till Sverige och ett växande missnöje mot massinvandringen och våldet som följer i dess spår.

Källa:
Protests on Swedish island, attack on refugee center after rape of wheelchair-bound woman


  • Publicerad:
    2016-10-10 23:05