RYSSLAND. Nationalister i Ryssland pressar president Putin att anfalla Ukraina i förebyggande syfte. Senast i raden är den framstående ekonomen Dr. Sergey Glazyev.

Den ryske nationalisten Dr. Sergey Glazyev är författare till boken "Genocide: Russia and the New World Order".

Den ryske nationalisten Dr. Sergey Glazyev är författare till boken ”Genocide: Russia and the New World Order”.

Den ryske presidentrådgivaren, ekonomen och nationalistledaren Dr. Sergey Glazyev har föreslagit att Ryssland ska slå till mot den ukrainska armen för att förhindra den från att växa sig starkare genom bistånd ifrån USA, EU, IMF och NATO. Det rapporterar UNIAN (Ukrainian Independent Information Agency), Ukrainas motsvarighet till TT (Tidningarnas Telegrambyrå).

Ryssland kan inte undvika krig, menar Dr. Glazyev, som anses vara den ryske presidenten Vladimir Putins främste rådgivare om Ukraina. Detta eftersom Dr. Glazyev tror att den nya regimen i Ukraina med stöd av USA är fast besluten att i framtiden skapa krig mot Ryssland, och det är då bättre menar han att slå till först medan fienden ännu är svag.

— Det betyder inte att vi måste köra våra stridsvagnar in i Kiev, men åtminstone ha rätten att stoppa folkmordet på befolkningen. Det räcker med att stänga luftrummet och använda samma mekanism för nedtryckande av militär utrustning som användes av USA i Libyen. USA stängde luftrummet till en början, sedan sköt de sönder stridsfordon, artilleri och flygplan från luften. På detta sätt försatte USA regimen som de bekämpade ur stridbart skick. Vi har fortfarande möjligheten att göra så, men inom sex månader kommer inte ett sådant tillfälle att vara möjligt, säger Dr Glazyev enligt UNIAN.

Dr. Glazyev är vetenskapsman och en av de ryska nationalistledare som har fått förtroende som president Vladimir Putins nära rådgivare. Han har en magisterexamen i ekonomi och cybernetik och har författat en förtiotal böcker om ämnet.

Den patriotiskt sinnade ekonomen vann stor respekt hos det ryska folket när han som ende regeringsmedlem sade upp sig i protest när Boris Jeltsin 1993 genomförde sin väpnade kupp emot det nationalistiskt och kommunistiskt dominerade ryska parlamentet, då de folkvaldas församling sköts sönder med stridsvagnseld i en kupp som stöddes av USA, rysk-judiska oligarker och västvärldens media.

År 2003 grundade Dr. Glazyev tillsammans med Rysslands nuvarande vice premiärminister Dmitry Rogozin det etnonationalistiska partiet Rodina (Moderlandet – Nationella patriotiska unionen). Där gjorde han sig känd som motståndare mot korruption och tog strid mot den så kallade ”ryska maffian” och mot oligarkerna, två maktgrupper i Ryssland som domineras av män med rysk-judisk och israelisk etnicitet.

Under kuppen i våras mot den folkvalda regeringen i Ukraina anklagade Dr. Glazyev USA:s ambassad för att på ambassadområdet träna våldsamma kuppmakare och ge dem 20 miljoner dollar i veckan för att få kuppen till stånd. Han menade också att USA utpressade Ukrainas oligarker att medverka i kuppen, genom att hota att beslagta deras egendomar. Dr. Glazyev själv var en av de sju makthavare i Ryssland som först drabbades av USA:s sanktioner i samband med att inbördeskriget i Ukraina startade.

1999 släppte Glazyev den uppmärksammade boken ”Genocide: Russia and the New World Order”, en av de tidigaste avslöjandena av den medvetna folkmordspolitik som bedrivs mot den vita världen. Han har även skrivit många artiklar om den förväntade Dollarkraschen och hur detta kan påverka världspolitiken och framväxten av en ny multipolär värld.

Källor:
Putin advisor Sergei Glazyev suggested hitting the Ukrainian army to prevent it getting stronger
Dmitry Tymchuk’s military blog: Putin’s people talk about striking Ukrainian army
Putin aide warns U.S. on Ukraine, says Russia could act
Ukraine crisis: Putin adviser accuses US of meddling
A leading Russian economist details genocide against nation


  • Publicerad:
    2014-06-12 12:45