RYSSLAND. En rysk politiker attackerade nyligen judiska oppositionella politiker genom att påpeka hur deras förfäder betett sig mot kristna i historien.

Vitaly Milonov.

Vitaly Milonov, som är parlamentsledamot för president Vladimir Putins parti Enade Ryssland, attackerade nyligen två judiska oppositionella politiker verbalt genom att säga att deras förfäder mördade kristna.

— Kristna överlevde trots det faktum att Boris Vishnevskij och Maksim Rezniks förfäder kokade oss i stora kittlar och matade oss till djur, sade Milonov.

Judiska grupper i Ryssland har tagit stor anstöt av uttalandet. Enligt presidenten för Rysslands judiska kongress är det ”uppenbart att dessa lagstiftare är av judisk börd och att han [Milonov] syftade på judar”.

— Det är oacceptabelt för en representant för parlamentet och staten att göra sådana oansvariga uttalanden, kommenterade rabbin Boruch Gorin från Föreningen för judiska församlingar i Ryssland uttalandet.

Den amerikanska lobbygruppen Nationell samling för stöd till eurasisk judenhet uppmanar nu också i ett uttalande ryska myndigheter att fördöma Milonovs utspel eftersom ”antisemitiskt hat rent historiskt har använts för att rättfärdiga våld mot judar i Ryssland”.

Källa:
Russian Lawmaker Calls Out Opposition Jews for Ancestors Boiling Christians in Cauldrons


  • Publicerad:
    2017-02-15 23:45