Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ryssland förbjuder transsexuella från att köra bil

Av Redaktionen, 2015-01-09
redaktionen@nordfront.se

RYSSLAND. Ryssland förbjuder nu transsexuella och andra som klassificeras som ”mentalt störda” från att köra bil. Detta i ett försök att minska mängden bilolyckor i landet.

Under lång tid har Ryssland plågats av att landet har en förhållandevis hög andel bilolyckor, men den ryska regeringen arbetar aktivt för att minska antalet bilolyckor och verkar nu ha vidtagit nya åtgärder i kampen för bättre säkerhet på vägarna.

Det är genom att förbjuda människor som diagnostiserats med ”mentala störningar” som Ryssland hoppas bättra på olycksstatistiken. Då den internationella Världshälsoorganisationen kategoriserar transsexualitet som en mental störning förbjuds dessa nu från att köra bil i Ryssland, rapporterar flera svenska medier i kritiskt vinklade artiklar.

— Det är naturligtvis kränkande och absurt att påstå att om en person har en transidentitet så ska det påverka personens möjlighet att köra bil. Den här lagen utnyttjar att det är ett mycket kritiserat faktum att flera transidentiteter ligger i den psykiatriska avsnittet i WHO:s diagnosmanual, säger en representant från RFSL till Aftonbladet.

Den nya lagen ska ha undertecknats av premiärminister Dmitrij Medvedev den 29 december, men det verkar ändå finnas en del frågetecken kring den nya lagen.

Tidigare har Ryssland retat HBT-lobbyn i väst genom att införa lagar som förbjuder homopropaganda riktat till barn. Rysslands president, Vladimir Putin, trollade också homolobbyn i samband med vinter-OS i Ryssland då han lät meddela att homosexuella var välkomna till Ryssland – så länge de lovade att ”lämna barnen i fred”!

I Ryssland är det folkliga stödet för homosexualitet och andra former av sexuellt avvikande nästan obefintligt. En undersökning visar att endast 16 procent av de ryska medborgarna vill att homosexualitet ska accepteras av samhället, skriver Vice.

Källa:
Transexuella förbjuds att köra bil i Ryssland


  • Publicerad:
    2015-01-09 20:30