RYSSLAND. Efter terrordådet i Frankrike har många offentliga personer i Ryssland menat att att Europa skördar vad man har sått efter att ha stött islamister i Mellanöstern.

ryssland

Under onsdagen ringde Rysslands president Vladimir Putin till Frankrikes president François Hollande och beklagade det inträffade samt fördömde terrordådet.

Den statliga ryska median menar istället att Europa får skylla sig själv, en syn som delas av flera av Rysslands offentliga personer. Krimhalvöns allmänna åklagare Natalja Poklonskaja skrev på Twitter under onsdagen att USA fostrar Europas terrorister:

”Nu får Europa tänka efter. Det kan låta cyniskt, men terrordådet i Paris var en läxa. USA fostrade terrorister åt Europa?!”, menade hon.

Den statliga Kanal 1 menade under rapporteringen från Frankrike att man i Europa inte vågar tala om den islamska fundamentalismen. Man intervjuade även Front Nationals partiledare Marine Le Pen innan landets president.

Aleksej Pusjkov, ordförande i den ryska Duman, skriver på Twitter att Europa nu borde se att det inte är Ryssland som är fienden:

”Tragedin i Paris bevisar att det inte är Ryssland som hotar Europa. Det är en bluff. Hotet kommer från terrorismen. Det är ett faktum”, menar han.

Källa:
Ryska medier: Det är inte vi som hotar Europa


  • Publicerad:
    2015-01-08 20:45