VALÅR. Genom att köpa sökord på Google ska väljare dirigeras till Socialdemokraternas hemsida. Ett av orden som Socialdemokraterna köpt inför detta val är ”Sverigedemokraterna”, vilket bland annat lett till att socialdemokraterna.se blir första träff om man söker på ordet.

Inför valet vill Stefan Löfven stjäla de så kallade Sverigevännernas hjärtan – och röster.

Redan inför förra valet köpte Socialdemokraterna sökord som ”Moderaterna”, ”Fredrik Reinfeldt” och ”Feministiskt initiativ”, vilket innebar att partiets hemsida blev förstaträff ifall man sökte på dessa ord.

I år satsar man på att stjäla sverigedemokratiska väljare, vilket visas av att man köpt ordet ”Sverigedemokraterna” av Google. När den öppet socialdemokratiske statsvetaren Stig-Björn Ljunggren sökte på ”Sverigedemokraterna” tidigare i veckan hamnade Socialdemokraternas hemsida på första plats till hans stora förvåning.

— Det är märkligt att de inte vill tala med oss och tycker väldigt illa om oss men ändå vill att våra medlemmar ska gå in på deras sida, kommenterar Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein till Aftonbladet.

Men Socialdemokraterna, som pekat ut SD som sina ”huvudmotståndare” i valet, vill inte medge att det handlar om att stjäla partiets röster.

”Sverigedemokraterna är en av våra två utpekade huvudmotståndare. För oss är det prioriterat att göra det enkelt för väljarna att hitta information om oss och bedöma de politiska skillnaderna mellan partierna”, skriver Socialdemokraternas pressekreterare Martin Rynoson i ett mejl till Expressen.

När Nordfront i skrivande stund söker på ”Sverigedemokraterna” på Google kommer dock sverigedemokraterna.se upp som första träff.

Källa:
S hemliga nätknep ska få över väljare från SD


  • Publicerad:
    2018-05-26 08:00